ANTO NOBILO

'Ako je Polančec uspio tako zatresti HDZ, što bi tek mogao učiniti Sanader'

Ako je Polančec uspio tako zatresti HDZ, što bi tek mogao učiniti Sanader, kaže odvjetnik koji tvrdi da ga zbog slučaja Polančec prisluškuju tajne službe
 Dragan Matić/CROPIX

ZAGREB - Anto Nobilo, odvjetnik bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, zatražit će da se u postupcima protiv njegova klijenta saslušaju ne samo bivši premijer Sanader nego i svi članovi Predsjedništva HDZ-a.

Šeks: Afere koje najavljuje Nobilo su pucanj iz prazne puške

Kosor o Polančecu: Ničega se ne bojim pa tako i otkrivanja tih navodnih afera

- Sanader je bio najvažniji kod donošenja odluka, ali je morao dobiti političku podršku najvažnijih ljudi u Predsjedništvu HDZ-a. Vlada je to samo izvršavala. Zato ćemo tražiti da se Sanadera i ostale iz Predsjedništva HDZ-a ispita u 2-3 slučaja koja se vode protiv Polančeca - rekao je Nobilo na zagrebačkom Radiju 101.

O mogućnosti da za Polančeca zatraži status svjedoka pokajnika, Nobilo je rekao da o tome nisu razgovarali niti im je ponuđeno, ali da je to ionako iz sigurnosnih razloga teško provesti u Hrvatskoj.

Nobilo smatra da USKOK samo “demonstrira svoju pristunost” time što ga je hitno pozvao na razgovor nakon što je izjavio da Polančec ima knjigu s 42 afere Vlade. Ponovio je da bez Polančecovog odobrenja ne može ništa reći o tim aferama.

- On još uvijek važe izaći ili ne s time. To mora sam odlučiti. Ne mogu mu ništa sugerirati, jer je sigurnosni rizik prevelik - naglasio je Nobilo.

O medijskim napisima kako je Ivan Mravak, bivši prvi čovjek HEP-a, na saslušanju u USKOK-u priznao da su ga na malverzacije sa strujom prisilili Sanader i Polančec , odvjetnik Nobilo smatra da je riječ o spinu.

- Čim USKOK i policija to plasiraju u javnost, znači da nemaju dovoljno dokaza. To su spinovi kojima se želi skrenuti pažnja s problema Vlade i uplašiti Sanadera da ne dođe u Hrvatsku na svjedočenje. Ako je Polančec uspio tako zatresti HDZ, što bi tek mogao učiniti Sanader - smatra Polančecov odvjetnik.

Uvjeren je da ga tajne službe prisluškuju i oko slučaja Polančec, ali se on s tim zna nositi.

- Mislim da me i sada prisluškuju, ali mi sada ne ulaze u ured. No, preko mobitela pokušavaju doznati sve. Ali mene je jedan iskusni prijatelj naučio da se ništa ozbiljno ne govori na telefon - rekao je Nobilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 14:50