TRAŽIO GOLEME IZNOSE

ZAPANJUJUĆI DETALJI Zatvorski čuvar ucjenjivao 'aleju bogataša': 'Dignut ću vam vile u zrak!'

Dosad se vjerovalo da je ucjenjivao samo vlasnika Plodina, no na vidjelo su izašli novi detalji
 Tea Cimas/Cropix

RIJEKA - Nove, zapanjujuće ucjene otkrivene su u istrazi već poznate afere ucjenjivanja Plodina i njenog vlasnika Mile Ćurkovića s gotovo milijun eura, piše Novi list .

Plodine, naime, nisu bile jedina meta lani uhićenog bivšeg zatvorskog čuvara J. N. kojem ovog tjedna, 26. veljače, počinje suđenje u Rijeci.

Osumnjičenik je od veljače 2006. do ožujka 2014. na nekoliko adresa slao tzv. iznuđivačka pisma tražeći od 20.000 do 800.000 eura. Pritom im je prijetio da će im, ne dobije li novac ili ako ga prijave policiji, ugroziti život ili život članova njihovih obitelji, otrovati artikle u prodavaonicama trgovačkog lanca ili postaviti eksploziv.

MONSTRUM IZ RIJEKE Prijetio da će ubiti šefove Plodina i otrovati proizvode ako mu ne plate

Sada ispada da je, prije Plodina, Noković ucjenjivao niz poznatih Riječana. Prijetio je da će im vile dići u zrak, a njih i obitelji likvidirati ako ne plate.

Jedan od ucjenjivanih bio i Ivan Štokić, nekad poznati direktor Riječke banke koji je neslavno završio bankarsku karijeru. Štokiću je iznuditelj prijetio da će ga ubiti i u zrak mu dignuti poznatu vilu u Kostreni, nasuprot nekadašnjeg kluba Croatia linea.

OD DIREKTORA PLODINA HTIO IZVUĆI MILIJUNE Godinama im prijetio smrću i trovanjem artikala

Nove informacije pokazuju da je ucjenjivačka pisma u kojima je tražio desetke tisuća eura slao i Štokićevim susjedima iz takozvane Aleje bogataša u Kostreni. Prijetio je ubojstvima tih ljudi i njihovih obitelji, piše Novi list. .

J.N. sada je u mirovini, a dosad je bio prijavljivan kao obiteljski nasilnik. U premetačini nakon uhićenja pronađene su bilježnice s preciznom evidencijom njegovih postupaka te onim što planira.

Među pronađenim predmetima bilo je i nekoliko mobitela koje je često mijenjao, a jedan od njih bio je zakopan u olovnoj navlaci, najvjerojatnije kako se ne bi otkrio njegov signal. U kući u kojoj je stanovao neovlašteno držao pištolj i više metaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:33