NAMAMILI ŽRTVE

Zagreb: Objavili oglas za masaže, pa prijetili i krali novac muškarcima koji su došli na dogovoreno mjesto

Sumnja se da su osumnjičeni dvije zasad nepoznate muške osobe krajem kolovoza 2022. godine objavili oglas za upoznavanje i masažu

Policija, ilustracija

 Damir Krajac/Cropix

Uhvaćeni su muškarac i žena u dobi od 41 godine koje se sumnjiči da su objavili oglase za masažu i upoznavanje, a zatim zainteresiranim muškarcima uskratili dogovorene usluge i uz prijetnju ih tražili da im predaju još novca, izvijestila je PU zagrebačka. Sumnja se da su osumnjičeni dvije zasad nepoznate muške osobe krajem kolovoza 2022. godine objavili oglas za upoznavanje i masažu.

Nekoliko dana kasnije, oglas je zainteresirao 25-godišnjaka koji je telefonski kontaktirao osumnjičenu 41- godišnjakinju i dogovorio sastanak. Prema njenim uputama došao je u kuću na području Peščenice i predao joj 700 kuna za dogovorenu uslugu, koju na kraju nije dobio. Odmah nakon što je predao novac, u sobu je ušao osumnjičeni 41-godišnjak s dvojicom nepoznatih muškaraca i uz prijetnje tražio još novca. Uplašeni 25-godišnjak im je u konačnici predao još 1.500 kuna i napustio kuću.

Ista situacija dočekala je i 38-godišnjaka čiju je pažnju privukao oglas objavljen početkom rujna. Također je kontaktirao osumnjičenu 41-godišnjakinju kako bi dogovorio način dolaska u kuću na području Peščenice, a prema dogovoru ga je na adresu sastanka dovezao osumnjičeni 41-godišnjak. Odmah po ulasku u kuću predao je osumnjičenoj 800 kuna za obećanu uslugu, nakon čega su u prostoriju odmah ušla dva nepoznata muškarca koji su uz prijetnju čvrstim predmetima zatražili još novca. Prevareni 38-godišnjak im je u strahu za vlastiti život na kraju predao novac.

Sveukupna materijalna šteta iznosi oko 6.000 kuna, a osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela razbojništva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:54