OBITELJSKA TRAGEDIJA

Vozeći traktor pijan u zavoju pregazio vlastitog šogora

 Željko Mužević/CROPIX

SLAVONSKI BROD – U srijedu u kasno prijepodne, oko 11,00 sati, u malom poddiljskom selu Dubovik, 50-ak metara od kućnog praga život je izgubio Ivica Šimić (61) iz Dubovika.

Do tragedije je došlo na pomalo bizaran način, kada se nastradali Ivica kroz selo vozio na traktoru kojim je upravljao njegov šogor.

- Rekao sam mu da sjedne ovdje pored mene, ali on je rekao da ne brinem i ostao pozadi. Nisam siguran da li je sjedio na blatobranu ili platformi koja služi za priključna vozila. Samo sam čuo da s nešto lomi, stao sam i vidio Ivicu gdje leži na cesti – kaže vozač traktora.

U pomoć su odmah pritrčali susjedi, a prvi je u pomoć nastradalom, zajedno sa sinom stradalog, pružio susjed Drago Stokić.

– Imao je otvoreni prijelom noge i bio je bez svijesti. U jednom trenutku došao je k svijesti i rekao da mu pognemo ustati. Nakon toga opet je izgubio svijest, a preminuo je nekoliko minuta kasnije u vozilu Hitne pomoći – priča Drago koji vjeruje da je Ivica zadobio i teške unutarnje ozljede.

Prema policijskom izvješću do prometne nesreće došlo je u trenutku kad je 59-godišnjak upravljajući traktorom marke „IMT“ na raskrižju skrenuo udesno, pri čemu je na tlo pao 61-godišnjak, koji je sjedio na stražnjem lijevom blatobranu.

Nakon pada traktor je prešao preko njegovog tijela. Zadobio je teške tjelesne ozljede uslijed kojih je u vozilu Hitne pomoći preminuo prije dolaska u bolnicu. Izvršenim alkotestiranjem vozača traktora utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,64 promila i protiv njega policija je podnijela kaznenu prijavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 05:21