PLJAČKA U SPLITU

VIDEO Hrabri zaštitar: Udarao me pištoljem, ali nisam ni slutio da će pucati

Hrabri zaštitar zaustavio je maskiranog lopova da opljačka banku, pri čemu je zadobio prostrijelnu ranu bedra

SPLIT - Ni na kraj pameti mi nije bilo da bi maskirani pljačkaš mogao pucati. Cijela drama odvila se u dvije i pol minute - prisjeća se 62-godišnji Zdenko Milošević, hrabri zaštitar koji je u utorak bez straha za svoj život spriječio razbojnika u pljački IMEX banke u Splitu 3 i zadobio prostrijelnu ranu bedra na nozi. Iz svoje bolničke sobe na odjelu Traume splitskog KBC-a gdje se nakon operacije oporavlja od ranjavanja, priča nam kako je u poslijepodnevnim satima dok je stajao pred ulaznim vratima banke iznenada dotrčao razbojnik.

- Doslovno se sjurio na mene. Imao je kapuljaču na glavi i pištolj u ruci. Zaštitar je spontano reagirao, nije bilo mjesta razmišljanju.

Prvo ružno iskustvo

- Pružio sam mu otpor. Pokušao ga zaustaviti. On je počeo udarati pištoljem po meni, po ramenima, glavi... No, ni tada nisam slutio da će pucati. Pa ipak, pogodio me u nogu. I pobjegao - priča zaštitar i dodaje kako mu je to prvo ružno iskustvo u gotovo pet godina koliko radi u zaštitarskoj tvrtki Gradska sigurnost Split.

Dr. Vedran Radonić, šef kirurgije, napominje kako je zaštitar na sreću pogođen u mesno tkivo te da mu kost nije ozlijeđena.

Diplomirao agronomiju

Uskoro ga čeka i druga operacija. No njegovo je stanje stabilno i osjeća se dobro. Zanimljivo je spomenuti da je hrabri zaštitar diplomirani inženjer poljoprivrede kojeg je život primorao da prihvati ovaj posao. U tvrtki kažu da je Milošević vrijedan djelatnik koji od prosinca 2006., kada je počeo raditi, nikad nije bio na bolovanju.

Ovaj incident već je drugi slučaj u posljednjih šest mjeseci ozlijeđivanja zaštitara Gradske sigurnosti. U listopadu prošle godine u pokušaju pljačke Credo banke ozlijeđen je Aljoša Bošnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:33