NEĆEŠ, RAZBOJNIČE!

Splitska policija uhitila pljačkaša pošte koji je ranio zaštitara, imao je i pomagača

Do sada niti bio evidentiran niti za jedno kazneno djelo. Tereti ga se za čitav niz pljački banaka i poštanskih ureda na području Splita proteklih godina
 Mario Todorić/CROPIX

SPLIT - Splitska policija uhitila je pljačkaša iz IMEX banke, javlja Slobodna Dalmacija. Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o Splićaninu rođenom 1968. godine. Do sada nije bio evidentiran niti za jedno kazneno djelo.

Tereti ga se za čitav niz pljački banaka i poštanskih ureda na području Splita proteklih godina.

U tim svojim razbojničkim pohodima imao je pomoć još jedne osobe.

Iz PU splitsko-dalmatinske najavili su izvanrednu konferenciju za novinare.

Podsjetimo, u razmaku od samo pola sata u prošli utorak popodne su u Splitu opljačkane poslovnica IMEX banke te poslovnica Hrvatske pošte na Blatinama.

Prvo je u prostorije banke u Ulici Ruđera Boškovića oko 17.35 banuo jedan maskirani pljačkaš. Zaprijetio je pištoljem prema jednoj službenici koja se u tom trenutku nalazila u poslovnici. Tražio je da mu da novac.

No, u tom mu se trenutku na putu našao Zdenko Milošević, 62-godišnji zaštitar „Gradske sigurnosti“ koja osigurava tu banku te ga je pokušao spriječiti u pljački. U tom je i uspio, no razbojnik je u naguravanju sa zaštitarom potegao okidač i hicem u nogu ranio zaštitara.

Pola sata kasnije, u Šimićevoj ulici na Blatinama, na meti drugog maskiranog razbojnika našla se poslovnica pošte. Kako nju ne štiti zaštitarska služba, maskirani razbojnik naoružan također pištoljem, domogao se određene svote novca, no policija nije mogla potvrditi o kojoj se svoti radi.

Članak u originalu pročitajte na Slobodnoj Dalmaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 23:49