USKOK Ahmetijima nudi 11 godina robije

SPLIT - Branitelji braće Ahmeti, Ferdija (23) i Mehdija (25), kojima je u tijeku suđenje u slučaju Parangal, pokušavaju s USKOK-om postići nagodbu, a kako smo doznali iz više izvora, u tijeku su neformalni pregovori sa zamjenicom USKOK-a Natalijom Petković, koja zasad za braću nudi čak po 11 godina zatvora!



Skupina Gorana Svaline



Mehdijima se sudi u skupini Gorana Svaline koji je s još 16 dilera uhićen u akciji Parangal u kolovozu prošle godine. Optuženi da su opskrbljivali šire splitsko područje heroinom, kokainom, speedom, marihuanom i ecstasyjem, terete se da su prokrijumčarili najmanje 26 kilograma heroina i od prodaje zaradili najmanje 5,015.000 kuna.



Vrijednost droge je bila 2,5 milijuna kuna. Do 200 grama heroina po 200 kuna kupovali su Mehdi i Ferdi Ahmeti, miješali ga i povećavali mu masu te ga preprodavali dilerima. Ako u ovom vrlo zahtjevnom predmetu dođe do nagodbe okrivljenika s tužiteljstvom, pred sudom će priznati krivnju pod uvjetom da sudac Zoran Kežić pristane na nagodbu.



Mogli bi guliti i 40 godina




Stranke se tada neće žaliti na presudu, čime će automatski postati pravomoćna. Ferdijev branitelj Toni Vukičević jučer je predao podnesak USKOK-u s prijedlogom da se Ferdiju izrekne kazna oko donje granice predviđene sankcije. Budući da je Ferdi već osuđivan, teško da će takva ponuda proći.



Tužiteljica Petković zasad je odlučna u traženju sankcije od 11 godina, držeći da ima čvrste dokaze u predmetu za koji je predviđena kazna i do 40 godina zatvora. Mehdijev odvjetnik Borivoje Milošević je tužiteljici na stol stavio prijedlog od pet godina. No, stigao je i najnoviji prijedlog Natalije Petković - da okrivljenik iznese obranu i prizna kompletnu optužnicu (kojom bi teretio sve ostale), čime bi ga “nagradila” s osam godina.



Andrea Kuzmić/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 17:27