HARALI TRI MJESECA

UHVAĆENI OPASNI RAZBOJNICI Uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkali nekoliko dućana

 Marko Todorov / CROPIX / CROPIX

KUTINA - Tri razbojništva i dvije teške krađe počinio je opasni dvojac iz Kutine tijekom listopada, studenog i prosinca. Otkrili su to policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke koji su proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana starih 36 i 37 godina. Istraživanjem je utvrđeno da su 14. studenoga ove godine u trgovini u Ulici kralja Zvonimira u Kutini, uz prijetnju vatrenim oružjem prisilili 33-godišnju zaposlenicu da legne na pod, nakon čega su iz registar kase ukrali novac.

Također su 27. studenoga u Vinkovačkoj ulici u Kutini, uz prijetnju vatrenog oružja prisilili 24-godišnju zaposlenicu da otključa registar blagajnu, a da potom legne na pod, nakon čega su iz blagajne ukrali novac. Razbojništvo su počinili i 20. prosinca u trgovini u Ulici Vladimira Nazora u Kutini, gdje su 38-godišnjoj zaposlenici uz prijetnju vatrenog oružja ukrali novac.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su tijekom večernjih sati 26. listopada u Aleji Vukovar u Kutini provalili u trgovinu i ukrali više prodajnih artikala, te novac iz blagajne, pričinivši štetu od oko 9.000 kuna. Isto tako je utvrđeno da su u razdoblju od 5. do 8. prosinca u Vinkovačkoj ulici u Kutini iz skladišta trgovine ukrali šest novih automobilskih guma te oštetili vlasnika za oko 5.000 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju obojica su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku zbog počinjenih kaznenih djela razbojništva i teških krađa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. lipanj 2024 12:54