DOBIO TRI GODINE ZATVORA

'Udario sam ga loparom za pečenje kruha jer mi nije htio vratiti 30 kuna. Pao je kao šparoga koja se otkine'

Jovan Medić i njegov prijatelj Dragan Žilić posvađali su se zbog bizarnog razloga, a umalo su jedan drugoga ubili
 CROPIX

ZADAR - Pod optužbom da je loparom za pečenje kruha pokušao ubiti poznanika Dragana Žilića, nezaposleni modni kreator iz Benkovca, Jovan Medić (31), u četvrtak je na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora.

Optužba ga je teretila za pokušaj ubojstva u kolovozu prošle godine kada je nakon kraće svađe ispred obiteljske kuće u Benkovcu u visokoalkoholiziranom stanju loparom snažno odalamio po glavi Dragana Žilića.

S prijelomom lubanje i nagnječenjem mozga, Žilić je kolima Hitne pomoći prevezen u zadarsku Opću bolnicu gdje mu je pružena liječnička pomoć. Tijekom suđenja Medić, koji se brani sa slobode izjavio je kako je Žilića udario s namjerom da ga malo opameti, a ne da ga ubije.

- Uzeo sam lopar s obje ruke i udario ga plosnatim dijelom posred čela. Pao je kao šparoga koja se otkine - izjavio je na suđenju Jovan Medić ispričavši kako je do sukoba s njegovim dugogodišnjim poznanikom s kojim povremeno radi na građevini, došlo zbog duga od 30 kuna koje mu je Žilić taj dan odbio vratiti.

Osim što mu nije htio vratiti novac, Žilić ga je, kako je rekao, vrijeđao, te mu stao psovati četničku majku i grobove pokojnih. Žilić je bio teško ozlijeđen jer mu je Medić loparom slomio lubanju, usljed čega je došlo do nagnječenja mozga, no život mu, kako je tijekom suđenja kazao vještak medicinske struke, dr. Davor Mayer, nije bio ugrožen.

Neko vrijeme proveo je u zadarskoj Općoj bolnici , a posljedice udarca, kako je ispričao na prošloj raspravi, osjeća još i danas, te ga boli vrat, a ponekad osjeća vrtoglavice. Dva sata nakon incidenta Mediću je izmjereno 3,25 promila alkohola u krvi, dok je Žilić odbio alkotest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:32