RUŽAN INCIDENT

U Zagrebu brutalno napadnut radnik Čistoće, Tomašević: Kako kukavički, tražim najtežu kaznu!

Veća tragedija spriječena je pribranošću i hrabrošću kolega radnika Čistoće

Radnici Čistoće/Ilustracija

 Ranko Suvar/Cropix

Jučer je u Sesvetama korisnik usluga fizički napao radnika Čistoće prilikom redovnog obavljanja posla, te nakon toga pobjegao s mjesta događaja. Radnik je zadobio teške tjelesne ozljede, prevezen je u KBC Rebro u Zagrebu, te je zadržan u bolnici. Veća tragedija spriječena je pribranošću i hrabrošću kolega radnika Čistoće koji su uspjeli zaustaviti napadača.

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević telefonski se čuo s radnikom i njegovom obitelji, izrazio mu podršku i ponudio svu moguću pomoć.

- Najoštrije osuđujem jučerašnji kukavički napad na radnika Čistoće koji je uredno izvršavao svoju dužnost - izjavio je gradonačelnik Tomašević.

- Ovaj brutalan napad potpuno je neprihvatljiv i za njega nema niti može biti bilo kakvog opravdanja. Izuzetno je važno da ne prođe nekažnjeno, te očekujem najstrožu moguću kaznu za počinitelja - dodao je Tomašević.

Policija je odmah jučer uhitila napadača koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju. Nad napadačem je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih dijela prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa kao i teške tjelesne ozljede. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, napadač će biti predan pritvorskom nadzorniku nakon čega slučaj preuzima Državno odvjetništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 05:05