IZREČENE PRESUDE

U DUETU PLJAČKALI KUĆE I TRGOVINE PO ISTRI Limar Mujo i mehaničar Korpa osuđeni za provale: 'Sve smo vratili'

Vojnic, 310714.U Knezevic Kosi pokraj Vojnica pronadjen je mrtav muskarac Z.T. (56) bosanskog drzavljanstva. Obavljen je policijski ocevid i obdukcijom ce se utvrditi radi li se o nasilnoj smrti.Na fotografiji: Policija na mjestu dogadjaja.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX

Vodnjanci Damir B. (37) zvani Mujo i Ivan C. (23) zvani Korpa nepravomoćno su osuđeni na Općinskom sudu u Puli zbog nekoliko (ne)djela počinjenih početkom godine.

Građevinski limar Mujo osuđen je na dvije godine i dva mjeseca, elektromehaničar Korpa dobio je godinu dana zatvora, a kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro. Trećeoptuženi kompanjon Mirsad B. (25) je, pak, oslobođen optužbi da je sudjelovao u jednoj od kriminalnih aktivnosti.

Optužnica tereti Muju da je u siječnju ove godine provalio u trgovinu Perutnine Ptuj u Vodnjanu iz koje je uzeo 389 komada cigareta raznih marki, 43 vrećice duhana, 58 paketa kave Gold, litru vina Venus, ali i 182 komada sličica Euromanija te 77 kuna u kovanicama iz blagajne.

Krajem siječnja, pak, ušao je kroz otvoren prozor u kafić Fercom iz kojeg je uzeo televizor ekrana 128 cm i satelitski receiver. U ožujku te iste godine u provalio je i u jednu obiteljsku kuću obivši vrata garaže, a potom i vrata na terasi. Iz kuće je odnio također televizor, ali i set videoigara.

U duetu su Mujo i Korpa odradili i razbojništvo u zlatarnici Shkrelli u Puli, gdje su uperili pištolj u vlasnika. Korpa mu je rekao da digne ruke pritom mašući pištoljem, dok je Mujo krao zlatninu i stavljao je u džep. Vidjevši to, vlasnik zlatarnice se s Mujom počeo naguravati, no lopovi su ipak uspjeli pobjeći s plijenom.

Na suđenju su Mujo i Korpa priznali djela i našli za shodno napomenuti da su sve ukradene stvari vraćene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 10:42