NAPADAČI NA POŠTARE

BANDA MUŠKARACA NAPALA POŠTARE PLASTIČNIM PIŠTOLJIMA, NESTALI S PENZIJAMA Uhapsili su ih u kafiću dok su slavili plijen

 Neja Markičević / CROPIX

Oko 220.800 kuna ukrala je banda razbojnika koja je u posljednjih šest mjeseci šest puta u Zagrebu ciljano napadala poštare dok su raznosili mirovinu. Skupinu razbojnika činili su H. S. (31), A. Č. (23), R. E. (18) i M. B. (36) koji je jedini otprije poznat policajcima po seriji imovinskih delikata.

Četiri su muškarca na području Maksimira, Peščenice i Trešnjevke uz uporabu plastičnih i pravih pištolja ili suzavca napadali uposlenike Hrvatske pošte s penzijama. Prvu pljačku izveli su 7. kolovoza prošle godine u Čerininoj ulici, a nakon mjesec dana ponovno su napali, samo ovoga puta u Kranjčevićevoj, a zatim i u listopadu u Blažekovoj ulici.

Svi napadi dogodili su se 7. ili 8. u mjesecu u ranim jutarnjim satima između 9 i 10 sati, baš u vrijeme kad poštari dostavljaju mirovine. Pljačkaši mirovina ponovno su napali u prosincu, kad su u jednom danu opljačkali čak dva poštara, jednog u Ulici Antuna Branka Šimića i drugog u Kušlanovoj. Razbojnici bi žrtvama prilazili pješice, a nakon što bi ukrali plijen pobjegli bi autom ili biciklom koji je uvijek bio parkiran u blizini.

Banda razbojnika pala je na posljednjoj pljački koja se dogodila u ponedjeljak u Ulici Antuna Branka Šimića, kada su H. S. i A. Č. napali 29-godišnjeg poštara i oteli mu oko 55.000 kuna. Nakon zaprimljene dojave policajci su krenuli u obilazak kvarta i pronašli bandu kako svoj uspješni pohod slavi u kafiću na Trgu Stjepana Konzula. Svladali su i uhitili razbojnike, protiv njih podignuli kaznene prijave te ih proslijedili pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. srpanj 2024 01:47