STRAVA KOD KARLOVCA

Troje mrtvih, 12 ozlijeđenih na A1: Mitsubishi s čak 12 osoba prešao u suprotni smjer, uslijedio je užas...

Prema neslužbenim informacijama s terena, terenac Mitsubishi najvjerojatnije je prevozio migrante jer je u vozilu sa sedam sjedala bilo čak 12 osoba

Prometna nesreća na autocesti A1

NOVO, 10:53 - Iz Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu su iznijeli detalje nesreće na A-1, nakon očevida koji je na mjestu nesreće provela županijska državna odvjetnica Vera Magdić-Bižanović u suradnji s policijskim službenicima iz Karlovca.

- Prema rezultatima očevida i dosad prikupljenim podacima, utvrđeno je, da se prometna nesreća dogodila 6. siječnja 2024. oko 01:40 sati na 48. kilometru autoceste A1 na način da je vozač osobnog automobila mađarskih registarskih oznaka, za sada neutvrđenog identiteta, uslijed nepropisnog kretanja vozilom voznom trakom iz smjera juga prema sjeveru udario u metalnu zaštitnu ogradu. Nakon toga je u zanašanju vozilom prešao centralni pojas autoceste i prešao na suprotnu kolničku traku u smjeru Splita, gdje je prednjom stranom vozila udario u prednji dio osobnog automobila hrvatskih registarskih oznaka kojim je, u smjeru Rijeke, propisno upravljao hrvatski državljanin (rođen 1976.) - izvijestila je županijska državna odvjetnica Vera Magdić-Bižanović.

U prometnoj nesreći, navodi, smrtno su stradali 48-godišnji vozač osobnog automobila hrvatskih registarskih oznaka i 47-godišnja putnica u tom vozilu, kao i jedan putnik iz vozila mađarskih nacionalnih oznaka za sada neutvrđenog identiteta. Očevidom je utvrđeno da je u prometnoj nesreći dvanaest osoba tjelesno ozlijeđeno.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu naložilo je provođenje obdukcije smrtno stradalih osoba te su u tijeku izvidi radi utvrđivanja svih okolnosti ove prometne nesreće, kao i utvrđivanje identiteta svih sudionika prometne nesreće, kažu u karlovačkom ŽDO-u.


10:20 - Vozači koji su naišli na prometnu nesreću na A-1 u noćnim satima, odmah su zvali Centar 112, odnosno karlovačku Hitnu medicinsku službu, međutim nisu znali razmjere katastrofe, pa je prvo poslan samo jedan tim HMP-a. Oni su alarmirali službu te je potom na mjesto nesreće dojurilo još šest timova, potvrdio nam je to Perica Vucelić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije.

Kaže da se uglavnom radi o frakturama ekstremiteta ozlijeđenih, najteže ozlijeđeni je zbrinut u karlovačkoj bolnici, te nema, barem po prvim informacijama, vitalno ugroženih.

Opširnije pročitajte OVDJE.


09:18 - Fotoreporteri Cropixa snimili su fotografije s mjesta nesreće.

image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image


Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix

09:03 - Iz Policijske uprave karlovačke su javili da je u 8.40 sati na A-1 između čvora Karlovac i čvora Novigrad na Dobri u smjeru juga, promet normaliziran i odvija se bez poteškoća.


09:01 - Reporteri Jutarnjeg lista razgovarali su s vozačem koji je naletio na užasnu prometnu nesreću na A-1 između tunela Sveti Marko i čvora Novigrad na Dobri, te je pomagao u zbrinjavanju unesrećenih.

- Taj terenac mađaraskih tablica iz pravca juga je preletio preko ograde i direktno pogodio riječki automobil, Alfa je bila. Vidio sam dim. Ti ljudi iz Alfe su poginuli na mjestu, muž i žena, dečko je otraga spavao, možda ima 17, 18 godina. Ovo su u Mitshubisiju očito bili migranti, vidio sam da su bili tamnoputi i bilo ih je 12, a auto je bio onaj s pet sjedala plus dva, znači sedam. Oni su svi poispadali i ostali ležati. Jedan je, uopće ne znam kako, prošao neozlijeđen, hodao je uokolo, i onda pobjegao, pa ih je možda bilo i 13, teško je reći, to će policija utvrditi - govori nam šokirani čovjek.

Opširnije pročitajte OVDJE.


08:56 - Prizori s mjesta nesreće su strašni. Pogledajte fotografije Mitsubishija koji je prevozio migrante.

image

..

image

..


07:55 - Reporter Jutarnjeg lista je s mjesta nesreće poslao fotografije na kojima se vide užasne posljedice sudara.

Terenac Mitsubishi se prilikom nesreće raspao na dva dijela pa ga odvoze dvije prikolice vučne službe.

Kombi i automobil ‘Sharan‘ također su odvučeni s mjesta nesreće, a radi se o vozilima koja su naletjela na krhotine sudara.

Pogledajte fotografije:

image
Mario Pušić/
image
Mario Pušić/
image
Mario Pušić/
image
Mario Pušić/
image
Mario Pušić/
image
Mario Pušić/
image
Mario Pušić/
image
Mario Pušić/
image
Mario Pušić/
image
Mario Pušić/

07:42 - Prema neslužbenim informacijama s terena, Mitsubishi mađarskih oznaka se kretao u pravcu Zagreba iz smjera juga. Prije tunela Sv. Marko je izgubio kontrolu nad vozilom i prešao preko bankine u smjer autoceste koji ide prema jugu. Tu je došlo do direktnog naleta osobnog vozila Alfa Romeo riječkih oznaka.

Prema neslužbenim informacijama s terena, terenac Mitsubishi najvjerojatnije je prevozio migrante jer je u vozilu sa sedam sjedala (5+2) bilo čak 12 osoba, tj. vozač i 11 putnika.

Nakon strašnog udara svi oni poispadali su iz vozila. Vozač je na mjestu smrtno stradao, a putnici su zadobili ozljede.

U vozilu Alfa Romeo riječkih oznaka navodno su smrtno stradali supružnici. Dijete koje je bilo s njima u autu navodno je zadobilo ozljede.

Na krhotine sudara naletjela su još dva vozila u pravcu juga, ali bez većih posljedica.

Prizor na mjestu događaja je bio stravičan. Dijelovi automobila razasuti su posvuda.

Policija će nakon očevida i istrage dati službene informacije o ovoj nesreći.


Stravična prometna nesreća se dogodila rano jutros na autocesti A-1 u smjeru juga, policija je potvrdila da su u njoj tri osobe smrtno stradale. Doznajemo da je ozlijeđeno 12 osoba, koje su zbrinute u četiri bolnice.

image

Prometna nesreća na autocesti A1

image

Prometna nesreća na autocesti A1

Kako doznajemo, sudarili su se terenac mađarskih registarskih oznaka i osobni automobil riječkih registarskih oznaka.

- Dana 06.01.2024. godine oko 01.40 sati na autocesti A-1, smjer jug, poslije tunela Sveti Marko došlo je do prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo više vozila, te su tri osobe smrtno stradale. Promet autocestom na tom dijelu je zatvoren, te će biti preusmjeren. Slijedi očevid - javili su iz policije.

Na mjestu nesreće interveniralo je čak sedam timova Hitne medicinske službe, šest iz Karlovačke županije, jedan iz Primorsko-goranske, šest pacijenata su zbrinuli u Općoj bolnici Karlovac, tri su u KBC Rijeka, dvije u bolnici u Ogulinu, a jedan u KBC-u Zagreb, doznajemo u Zavodu za hitnu medicinu. KAportal javlja da među ozlijeđenima ima i djece.

Radio Mrežnica javlja da se nesreća dogodila na trau koji vodi prema Novigradu te na dijelu ceste prije nadvožnjaka.

Promet je u prekidu od Karlovca do Novigrada pa vozila koja iz smjera Zagreba idu prema Karlovcu moraju sići na čvoru Karlovac i starom cestom ići dalje.

image

Prometna nesreća na autocesti A1

image

Prometna nesreća na autocesti A1

U suprotnom smjeru, prema Karlovcu, promet se odvije bez zastoja, javlja Radio Mrežnica.

- Zbog prometne nesreće na 47.+700 km autoceste A1 Zagreb-Ploče-Karamatići prekinut je promet između čvorova Karlovac i Novigrad u smjeru Dubrovnika. Vozi se obilazno državnim cestama, izvijestio je HAK.

Uskoro opširnije....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:12