POLICIJA NEGIRA

TEŠKE OPTUŽBE ODVJETNIKA 'Policajci su me pretukli i držali u kavezu jer sam im šefa prijavio za nepostupanje'

Ivan Kobaš je odvjetnik kupca kuće iz koje je trebala biti deložirana obitelj Cvjetković
 privatni album

Odvjetnik Ivan Kobaš, poznat kao odvjetnik kupca kuće deveteročlane obitelji Cvjetković, uhićen je u utorak oko 14 sati na zagrebačkoj Peščenici, točnije na Kozari boku. Nakon 30 sati boravka u postaji zbog prijetnji policajcima, Kobaš je pušten, ali s ozljedama za koje tvrdi da su mu ih nanijeli organi reda.

Naime, nakon što je zaustavljen u prometu u svom kabrioletu, shvatio je da kod sebe nema dokumente pa je policajcima na uvid dao svoju odvjetničku iskaznicu. No ona nije važeća pa su mu rekli da mora s njima poći u postaju da bi utvrdili identitet.

Najavio prijave

- Htio sam prije napuštanja vozila zatvoriti krov, ali su poludjeli. Bacili su me na tlo, ulisičili i pretukli na javnom mjestu. Pretresli su mi auto, uhitili me i natjerali da ležim na asfaltu, licem prema dolje i s lisicama na rukama iza leđa. Odveli su me u postaju Maksimir, čijeg sam načelnika javno prozvao i najavio podnošenje prijave zbog zloporabe položaja i ovlasti. Smatramo da je odbio provesti sudsku odluku provođenja deložacije Cvjetkovićevih. Šest sati su me prvo držali u kavezu a onda i uhitili jer su policajci, koji su me prethodno pretukli, lažno prijavili da sam im prijetio. Rekao sam im da ako me ne puste, da ću ih prijaviti šefu za premlaćivanje, da će dobiti otkaz i da ću izvijestiti medije - tvrdi odvjetnik Ivan Kobaš.

Policija negira

Napominje da ga policija prati već neko vrijeme i svako malo mu pretresaju vozilo, a sve to događa se nakon “izbijanja afere deložacije Cvjetkovićevih”.

Iz zagrebačke policije priopćili su da nije bilo nezakonitog postupanja prema Kobašu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 08:33