POKAJALA SE

Tajna sobe broj 10: U velikogoričkom hotelu policija zatekla naoružanu djevojku (23)

Djevojka se ogriješila o Zakon o nabavi i posjedovanju oružja pa je novčano kažnjena sa 660 eura i 50 eura plaćanja sudskih troškova

Policijska vozila ispred suda u Velikoj Gorici/Ilustracija

 Ranko Suvar/Cropix

Kuda je krenula s pištoljem i što je zapravo namjeravala s njime u sobi broj 10 velikogoričkog hotela "Royal Airport" možemo samo nagađati.

Ono što je sigurno je da je mladu damu iz istočnog dijela Zagreba, 23-godišnju A.H., prekršajni odjel Općinskog suda u Velikoj Gorici zbog posjedovanja oružja novčano kaznio.

Za policiju, a potom i za sud, ogriješila se o članak 70. st. 1. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana pa je novčano kažnjena sa 660 eura i 50 eura plaćanja sudskih troškova.

Prema optužnom prijedlogu policije ona je, naime, kobnog dana u 8:50 sati u hotelskoj sobi, kad su je locirali djelatnici Odjela za potrage Kriminalističko-obavještajne službe, nosila pištolj ČZ M27 kalibra 7,65 za koji nije imala dozvolu.

A osim pištolja od nje je policija oduzela i 10 komada pištoljskog streljiva. Nedozvoljena sredstva im je dobrovoljno predala te je bez njih, po odluci suda, trajno i ostala.

Inače, sudu je svoj grijeh 23-godišnjakinja priznala, iskazala je kajanje i obećala da se takvo što neće više ponoviti. Ujedno je zavapila da joj se uzme u obzir činjenica da do sada nije prekršajno kažnjavana.

Međutim, uvidom u prekršajne evidencije sud je pronašao da je mlada dama već bila prekršajno osuđivana, ali zbog prometnih prekršaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:52