MUČAN SLUČAJ

'ŠTO SI MI U JANU STAVILA...' Tužitelji pokrenuli istragu protiv djevojke koja je pokušala ubiti svog partnera: 'Otrov je nabavila na benzinskoj'

 Robert Fajt / CROPIX

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv Kristine Ferko (27) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju, zbog čega se ona od petka nalazi u istražnom zatvoru.

- Postoji osnovana sumnja da je 27-godišnjakinja 22. siječnja 2020. u Ozlju, u namjeri da usmrti 40-godišnjeg hrvatskog državljanina, a nakon što je prethodno na benzinskoj postaji pribavila tekućinu koja sadrži etilen-glikol (otrovna supstanca), potajice mu, bez njegova znanja, tu tekućinu stavila u piće koje je on popio. Nakon toga, 40-godišnjaku je tijekom večeri pozlilo te je prevezen u bolnicu gdje je hospitaliziran zbog upale moždane ovojnice i zatajenja bubrega, te se nalazi u teškom i po život opasnom zdravstvenom stanju - priopćili su danas iz tužiteljstva.

Podsjetimo, ona je s 40-godišnjim D.M. ranije bila u vezi, ali s prilično nesuglasica, zbog čega ga je u nekoliko navrata prijavljivala policiji. Bilo je to još prije četiri godine, nakon toga su se pomirili i krenuli se ponovno viđati. Nije poznato što je iniciralo ovakav njezin potez.

Kao što smo izvijestili, D.M. se kobnog dana kući vratio oko 17.50 sati. Požalio se majci da se ne osjeća baš najbolje i da ide leći u svoju sobu u potkrovlju iste zgrade. Spustio se potom oko 22 sata, tada su grčevi bili još jači, a pred očima mu se počelo magliti. Majka je bila zabrinuta, pitala ga je da li je pio i je li ga netko tukao, no rekao joj je da "on neće nikoga izdati". Otišao je opet u sobu, no sutradan ujutro, kao po običaju, nije došao na doručak, pa je majka ušla u njegovu sobu. Ostala je šokirana prizorom. Oči su mu bile krvave, pjena mu je izlazila na usta i nije bio pri svijesti. Pozvali su hitnu pomoć koja ga je odvezla u bolnicu u Zagreb.

Liječnici su ubrzo otkrili da je muškarac otrovan, smatrali su još donedavno da se radilo o antifrizu, ali ništa nije upućivalo na to da mu je to učinio netko drugi, već su svi mislili da se pokušao sam otrovati. Prošle nedjelje, deseti dan nakon trovanja, član njegove obitelji uspio je probiti šifru i ušao je u njegov mobitel. Tada su pročitali poruke koje je ključne večeri razmijenio s Kristinom.

"Kristina, što si mi stavila u Janu, ne osjećam se dobro", glasio je D.M.-ov SMS.

"Ne bu ti ništa, samo bu ti se mišići opustili", odgovorila je Kristina te večeri.

"Brinem se, javi se", glasila je njezina poruka sutradan ujutro, no tada je D. M. već bio hospitaliziran i liječnici su mu se borili za život.

Obitelj je liječniku rekla do kakvih je saznanja došla, a on im je odgovorio: Ovo je sada slučaj za policiju!

Obitelj je mobitel predala policiji, a istražitelji su krenuli istraživati sve detalje tragedije, te su obavljeni temeljiti pretresi u kućama obiju obitelji. Sve je rezultiralo uhićenjem Kristine Ferko. Nakon ispitivanja u policiji postala je i službeno osumnjičenica za ovo teško kazneno djelo, slijedi podizanje optužnice, a potom i suđenje, ako je potvrdi Županijski sud u Karlovcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 08:13