KOD GP GORIČANA

Stigla optužnica za pijanog traktoristu koji je skrivio nesreću i vozaču BMW-a nanio teške ozljede

Vozač BMW-a zadobio je višestruke prijelome kostiju te oštećenje živaca lijeve ruke

Prizor s mjesta nesreće

 Pu međimurska/

Dok se od teških posljedica nesreće u vidu višestrukih prijeloma kostiju te oštećenja živaca lijeve ruke s paralizom oporavlja 61-godišnji muškarac, posrnuli 41-godišnji traktorist je, nakon provedene istrage čakovečkog tužiteljstva, zaradio optužnicu. Tereti ga se za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu s teškim posljedicama te mu prijeti od jedne do osam godina zatvora.

A scene užasa koje je skrivio pijani traktorist i kojih će se zauvijek sjećati ozlijeđeni muškarac, odvijale su se 13. studenog 2022. na cesti u blizini graničnog prijelaza Goričan. Oko 19.20 sati vozač traktora je s najmanje 1,75 promila alkohola u krvi vozio traktor i pritom na stražnjoj strani traktora nepropisno prevozio roto drljaču i žitnu sijačicu ukupne širine 3,1 metar. I to sve bez dozvole i obaveznih oznaka za izvanredni prijevoz.

Tužiteljstvo ga stoga tereti da je 41-godišnjak "u desnom zavoju prešao na lijevu prometnu traku i udario prednjim lijevim dijelom priključenih dijelova u BMW austrijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 61-godišnjak brzinom većom od 100 km/h".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 07:41