NASILJE U OBITELJI

Sisak: Pijani sin tukao oca i ispucao 20 metaka u zrak

Varazdin, 020511.U prijepodnevnim satima policija je pretrazila prostorije tjednika Varazdinske vijesti, te uhitila direktora Ernesta Fisera, njegovog zamjenika Svebora Fisera i direktora marketinga Davora Masica. Na slici: policija nosi spise iz redakcije.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Željko Hajdinjak / CROPIX

SISAK - Sisačka policija je u utorak 16. kolovoza oko 20 sati u dvorištu obiteljske kuće u Sisku, uhitila su 35-godišnjeg vidno alkoholiziranog muškarca koji je verbalno i fizički napao svojeg 61-godišnjeg oca, nanijevši mu lakše tjelesne ozljede.

Temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama 35-godišnjak je potom prevezen na bolničko liječenje, a protiv njega je podnesen optužni prijedlog zbog nasilničkog ponašanja u obitelji.

Tijekom policijskog postupanja utvrđeno je da je počinitelj tijekom nasilničkog ponašanja u obitelji i pucao iz vatrenog oružja koje nedozvoljeno posjeduje, ispalivši u zrak 20 hitaca.

Po nalogu Županijskog suda u Sisku obavljena je pretraga njegove obiteljske kuće u kojoj je pronađena i oduzeta automatska puška s dva pripadajuća spremnika i 30 komada streljiva, a na dvorištu je pronađeno 20 čahura.

Protiv nasilnog sina je podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, a zbog neovlaštenog pucanja podnesen je i optužni prijedlog po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 11:24