NASILJE U OBITELJI

Gvozd: Maloljetni sin zlostavljao majku, prošlog tjedna u istoj obitelji potukli se otac i četvero sinova

GVOZD - Postupajući po dojavi o nasilničkom ponašanju u obitelji u obiteljskoj kući u Gvozdu (Vrginmostu) gdje 17-godišnji sin zlostavlja majku, policijski službenici izašli su u utorak 6. studenoga na mjesto događaja te utvrdili istinitost dojave, priopćila je sisačka Policijska uprava.

Obavljen je očevid, a od napadnute majke, 46-godišnje državljanke BiH Slobodanke V. sa statusom trajno nastanjenog stranca, zaprimljena je kaznena prijava protiv njenog maloljetnog sina.

Maloljetnik je uhićen, a utvrđeno da je verbalno napao majku, nazivajući je pogrdnim riječima, pljuvao joj u lice, te razbijao stvari u kući. Uz kaznenu prijavu zbog nasilničkog ponašanja u obitelji maloljetnik je doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke. Rješenjem Prekršajnog suda pušten je na slobodu.

Zanimljivo je da su u četvrtak ujutro na slobodu iz zatvora pušteni njegov otac i dvojica starije braće, također zbog sukoba u obitelji. Naime, policija je u kući te obitelji, u Ulici kralja Zvonimira morala intervenirati i prošlog tjedna. Pet članova te obitelji se verbalno i fizički sukobilo.

Bilo je to u ponedjeljak, 29. listopada, a sukobili su se 47-godišnji muškarac Željko V. i njegova četiri sina, stari 16, 17, 18 i 19 godina. Međusobno su se vrijeđali, svađali i fizički obračunavali, da bi 16-godišnjak fizički napao i 46-godišnju majku.

U sukobu su 16-godišnjak i 17-godišnjak lakše ozlijeđeni. Otac i četiri nasilna sina su uhićeni te su nakon kriminalističkog istraživanja uz optužni prijedlog zbog nasilničkog ponašanja u obitelji dovedeni na prekršajni sud u Hrvatskoj Kostajnici, gdje je ocu i dvojici starijih sinova određeno zadržavanje u trajanju od deset dana, dok su dvojica mlađih sinova puštena na slobodu.

Također, zbog počinjena kaznenog djela tjelesna ozljeda, protiv oca i najstarijeg sina podnesene su i kaznene prijave.

Dok su otac i dvojica sinova ležali u zatvoru, sukobi u kući su nastavljeni - sada je 17-godišnji sin napao majku.

Ista obitelj u svibnju ove godine bila je u središtu skandala zbog sukoba s policijom. Tada je majka Slobodanka V., koja je sada žrtva svojega sina, optuživala policajce iz Gvozda i i pripadnike interventne policije iz Siska da su prekoračili ovlasti i bili nepotrebno grubi prema njenim sinovima koji su dobri i nenasilni dečki.

Do incidenta je došlo nakon što je policija tražila da se u jednom kafiću u Gvozdu ugasi preglasna glazba i prestane preglasno pjevanje grupe mladića, među kojima su bili i neki od sinova iz ove obitelji.

Oni nisu poslušali nalog policije, zbog čega su uhićeni i privedeni u policijsku postaju, što je od dijela njihovih prijatelja i sumještana protumačeno kao nepotrebno nasilje policije koja je pripite ali mirne dečke zaustavila u proslavi 1. svibnja i puštanju Thompsonovih pjesama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 04:11