AKCIJA USKOKA

Prodano preko 500 svjedodžbi za profesionalne vozače kamiona i autobusa, istraga je trajala mjesecima

Od početka godine prodano je preko 500 svjedodžbi za profesionalne vozače kamiona i autobusa, ali i dozvola za prijevoz opasnih tereta

Ilustrativna fotografija

 Jamie Grill/Tetra Images/Profimedia/Jamie Grill/tetra Images/profimedia

Iako su još u utorak na zagrebačkom području krenuli s akcijom uhićenja više osoba zbog "muljanja" sa vozačkim dozvolama, te pretragama prostorija više tvrtki, ni zagrebačka policija ni USKOK već drugi dan se ne oglašavaju o tome o čemu je riječ. Zasad sve informacije dolaze od neslužbenih izvora, a nama se javila i odvjetnica iz Metkovića Sandra Weber koja zastupa trgovačko društvo "Žabac tours" čije su prostorije također bile pretraživane.

Rekla nam je kako ni ona nije mogla stupiti u kontakt ni sa kim od službenih osoba u policiji i USKOK-u kao pravni zastupnik te tvrtke. Riječ je o tvrtki koja u vlasništvu ima i autoškolu ali i Učilište za obrazovanje odraslih "Mijoč", a vlasnik je poduzetnik Ivica Mijoč. Prema neslužbenim izvorima od početka godine prodano je preko 500 svjedodžbi za profesionalne vozače kamiona i autobusa, ali i dozvola za prijevoz opasnih tereta. Potvrde su se naplaćivale od 80 do 750 eura. Odvjetnik Ljubo Pavasović-Visković koji zastupa osobu koju USKOK tereti da je bila posrednik u ishodovanju dozvola potvrdio nam je da je njegov branjenik nakon ispitivanja pušten.

Ivica Mijoč inače je široj javnosti poznat kao dobrotvor. Tako su mediji u studenom prošle godine bili objavili da je četvrtu godinu zaredom Ivica Mijoč, poduzetnik iz Metkovića i vlasnik autoškole Žabac, u Đakovo dopremio donaciju mandarina. Oko dvije i pol tone tog voća predao je đakovačkim mališanima, odnosno djeci svih vrtića s područja Grada Đakova, školama i udruzi za djecu s poteškoćama u razvoju. Dvije godine ranije, 12. studenog 2020. godine Mijoč je predstavnicima Vaterpolo kluba Đakovo ispred Dječjeg vrtića Vila uručio neretvansku lađu koju je sam dopremio u Slavoniju.

Kako pak neslužbeno doznajemo, policija i USKOK su mjesecima provodili tajnu istragu koja je rezultirala uhićenjem 20-ak osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:31