DEMANTIJ UDRUŽENJA

‘Potpuna je neistina da je USKOK upao u nekoliko autoškola, stavili ste nas u negativan kontekst‘

Od 20 uhićenih osoba, dvije osobe su vjerojatno zaposlenici i učilišta i autoškole – predavač i tajnica

Ilustracija

 Davor Pongracic/Cropix/Cropix

Iz Udruženja prijevoznika Zagreb koje ima 328 članova, a dio kojih obavljaju djelatnost autoškola, reagirali su na objave u tiskovnim i elektroničkim medijima o upadu USKOK-a u policije u autoškole i uhićenju 20 osoba.

Mole na ispravak naslova, naglašavajući da je u ovom slučaju uopće ne radi o autoškolama već o jednom vlasniku autoškole koji u svom vlasništvu ima i učilište. Napominju da se tu ne radi o osposobljavanju kandidata za vozače što je djelatnost autoškola, nego o obrazovanju odraslih, točnije o stjecanju svjedodžbi i uvjerenja o stručnoj osposobljenosti za profesionalne vozače koji upravljaju vozilima za prijevoz tereta i putnika (kategorije C, CE i D).

Ističu da je potpuna neistina da je USKOK upao u nekoliko autoškola.

- USKOK i policija nisu upali u autoškolu nego u učilište! Službena priopćenja USKOK-a i policije govore o „provođenju istrage protiv 20 hrvatskih državljana, trgovačkog društva i ustanove za obrazovanje odraslih“. Teško da će čitatelji to iščitati iz njihovog službenog priopćenja nakon bombastičnog naslova kojim ste sve autoškole stavili u negativan kontekst i povezali ih s kriminalnim radnjama jer je naslov onaj koji je bitan, ostavlja prvi dojam i najuočljiviji je. Od 20 uhićenih osoba, dvije osobe su vjerojatno zaposlenici i učilišta i autoškole – predavač i tajnica, i njih se sumnjiči za kriminalne aktivnosti, ali za poslove koje su obavljali za učilište, a ne za autoškolu, pišu u priopćenju.

U priopćenju dalje navode da je takvim naslovima stvorena iskrivljena društvena predožba o svim autoškolama i da im je narušen ugled i nanesena neimovinska šteta.

Naglašavaju da službena priopćenja USKOK-a i policije ni jednom riječju ne spominju autoškole već „jedno trgovačko društvo i jednu obrazovnu ustanovu“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 13:43