NOVI VINODOLSKI

Pritvoren zbog krađe u vrijednosti 286 tisuća kuna, potrošio sav iznos kockajući

Uhićen je 16. ožujka na autocesti između Zagreba i Karlovca temeljem potrage raspisane za njim...

Ilustracija

 Tomasz Zajda/Alamy/Alamy/Profimedia

Zbog sumnje da je počinio dva razbojništva, krađu i da je nasilno boravio u tuđem apartmanu i kući, počinivši štetu od oko 286 tisuća kuna, 30-godišnjak iz Novog Vinodolskog zadržan je u petak u istražnom zatvoru u Rijeci.

Uhićen je 16. ožujka na autocesti između Zagreba i Karlovca temeljem potrage raspisane za njim te priveden na kriminalističko istraživanje.

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci u petak je, nakon ispitivanja osumnjičenog, predložilo sudcu istrage Županijskog suda u Rijeci da ga se zadrži u istražnom zatvoru, a on je to prihvatio.

Tereti ga se da je 14. siječnja u Novom Vinodolskom, uz prijetnju pištoljem djelatnici u automat klubu ukrao oko 18 tisuća kuna. Potom je 21. siječnja u mjenjačnici u Novom Vinodolskom na isti način zahtijevao da mu djelatnica da sav novac iz sefa. U strahu za vlastiti život ona mu je predala 133 tisuće kuna i 17.560 eura.

Također 17. siječnja je iz jedne trgovine u tom gradu ukrao dvije šteke cigareta i blagajnički polog u vrijednosti 3500 kuna, osnovano ga se sumnjiči.

Od sredine siječnja do sredine veljače ove godine 30-godišnjak je boravio u privatnom apartmanu u Novom Vinodolskom u kojeg je provalio, a isto je učinio i u kolovozu prošle godine u jednoj kući, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci.

Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je da je sav ukradeni novac potrošio u automat klubovima na igre na sreću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:31