NEMA DOVOLJNO DOKAZA

Prije točno pet mjeseci bivši HDZ-ovac je uhvaćen u krađi željeza. Optužnica još nije podignuta...

Policija je odavno podnijela kaznenu prijavu protiv Turkovića, ali tužiteljstvo još "traži dokaze"

Stjepan Turković

 Robert Fajt/Cropix

Stjepan Turković, tada još cijenjeni karlovački HDZ-ovac i savjetnik ravnatelja Županijske uprave za ceste, i sin mu Mijo na današnji su dan prije točno pet mjeseci kao "antizvijezde" zasjali na svim portalima Hrvatske i regije. Tada su u medije dospjele fotografije njih dvojice kako s gradilišta karlovačke obilaznice u prikolicu prikvačenu na Mijin Alfa Romeo trpaju željezo. Šokantne slike i naslovi tipa "Ugledni karlovački HDZ-ovac uhvaćen u krađi željeza" šokirali su Turkovićeve stranačke šefove pa su odmah pokrenuli postupak isključenja iz stranke. No on ih je preduhitrio te je sam istupio iz političke organizacije kojoj je vjerno služio puna tri desetljeća.

- Postupajući po zaprimljenoj dojavi, policijski službenici su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 64 i 31 godinu. Muškarce su sumnjiči da su u večernjim satima 5. srpnja s gradilišta u Jelašima u Karlovcu pokušali otuđiti armaturne šipke. Protiv osumnjičenih će zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava - javila je policija u svojem priopćenju.

Policija je Općinskom državnom odvjetništvu odmah i dostavila kaznenu prijavu te je, dakle, prije pet mjeseci u ovom slučaju otvorena istraga kojom rukovodi karlovačko tužiteljstvo. No, dalje od toga nije otišlo. U tužiteljstvu još nemaju dovoljno dokaza kojima bi teretili osumnjičenike u ovom slučaju i podigli optužnicu.

- U spomenutom predmetu u tijeku je istraživanje koje je sukladno Zakonu o kaznenom postupku nejavno, pa stoga nije moguće odgovoriti na vaš upit - kratko nam je poručio općinski državni odvjetnik u Karlovcu Ante Družak na pitanje o statusu "slučaja Turković".

U međuvremenu je Turković otišao iz ŽUC-a, no nije dobio otkaz "jer nije navodno kazneno djelo počinio za vrijeme radnog vremena", već mu je novom sistematizacijom ukinuto radno mjesto, pa je postao tehnološki višak i zaslužio otpremninu u iznosu od 32.000 kuna. Nakon toga se našao u još jednom skandalu. "Provjereno" Nove TV otkriva da je Turković pokraj Trogira, u partnerstvu s viđenijim karlovačkim HDZ-ovcem Stipom Adžagom, izgradio i iznajmljuje čak osam ilegalnih apartmana s bazenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:50