STRIČAK ZAVRŠIO U BOLNICI

HDZ-ov župan, koji je dobio čašom u glavu, i ranije je napadnut: Pričalo se da je razlog bizaran slučaj

Prije tri godine, krajem 2018., dok je bio saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a, Stričaka su napala trojica mladić

Anđelko Stričak

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Varaždinski župan Anđelko Stričak (HDZ) poslije otvorenja 52. Varaždinskih baroknih večeri u petak je s društvom otišao u noćni bar Strauss. Bio je dobro raspoložen. Iz lokala je izašao razbijene glave, košulja mu je bila krvava.

Mladić star 24 godine udario ga je čašom u glavu. Župan je poslije napada pomoć potražio u OB Varaždin, gdje su mu sanirali ozljede i pustili ga da se ode kući odmarati.

- Dobro sam - rekao je za Jutarnji u subotu ujutro župan.

U Strauss, lokal nekoć poznatog nogometaša Darija Jerteca, danas građevinskog poduzetnika koji gradi najluksuznije stanove za varaždinsku elitu, Anđelko Stričak je došao s kolegama iz Varaždinske županije. Društvo je spojilo tri stola i nešto poslije tri sata ujutro odlučili su da je vrijeme za krenuti doma.

Razlog napada

Dok su prolazili terasom na kojoj su dotad sjedili, iz Straussa, u 3.10 ujutro, mladić star 24 godine Stričaka (49) je iznenadio udarcem čašom u glavu. Razlog napada utvrdit će policija koja je pozvana na mjesto događaja.

- Primili smo dojavu da je došlo do narušavanja javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu u središtu grada. U događaju su sudjelovala dvojica muškaraca od 49 i 24 godine - rekao je policijski službenik za odnose s javnošću PU varaždinske Matko Murić.

- Ja sam ondje bio privatno s društvom, da bi me, ničim izazvan, čovjek napao - nevoljko je župan rekao Jutarnjem.

Nevoljkost ne čudi kad se zna da je ovo već drugi put da je Anđelko Stričak bio žrtva napada.

Prije tri godine, krajem 2018., dok je bio saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a, napala su ga trojica mladića dok je trčao dravskim nasipom. Protiv njih je godinu kasnije podignuta optužnica.

Uzrok napada ostao je tajna budući da županu nije ništa ukradeno. Tada se nagađalo da je povod napada bilo njegovo inzistiranje da se razriješi misterij nestanka velike količine oružja iz skladišta PU varaždinske, a da je napadače stare 17, 19 i 26 godina netko naputio da napadnu Stričaka.

Slučaj ukradenog policijskog oružja bizaran je. Nakon što se PU varaždinska pohvalila zapljenom velike količine oružja, među zaplijenjenim je oružjem bilo i 11 komada oružja iz Pu varaždinske. Tako je policija tek igrom slučaja saznala da je pokradena.

Govor u Saboru

Slijedi još poraznije otkriće: nakon što su ustanovili da dio oružja pripada njima, u PU varaždinskoj napravili su inventuru i otkrili da su tijekom dvije godine, od 2013. do 2015., iz policijskog skladišta ukradena 153 komada vatrenog oružja, a da navodno nitko to nije primijetio!? Radi se o oružju koje su građani dobrovoljno predali u akciji "Zbogom oružje". Od tada pa do danas još se ne zna tko je ukrao oružje iz policijskog skladišta u Varaždinu.

Kad se u Hrvatskom saboru donosio novi Zakon o oružju, tadašnji zastupnik Stričak za govornicom je inzistirao da se krađa oružja ozbiljno istraži. Kad je prvi put progovorio o slučaju, Varaždinska policija pokrenula je izvide - protiv osobe koja je Stričaku rekla za krađu. Zbog toga su mu tada bili izlistavani telefonski pozivi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:34