20 GODINA ZA UBOJSTVO

POZNANICU U SPLITU ZATUKAO KAMENOM GROMADOM 'Rekla mi je: Smrade jedan! Pljunula me i pljusnula...'

 Duje Klarić/Cropix

SPLIT - U ponovljenom suđenju na splitskome Županijskom sudu Domagoj Šaškor (38) osuđen je zbog ubojstva Tanje Brkljače (34) na 19 godina zatvora, a budući da su mu opozvane dvije uvjetne kazne, izrečena mu je jedinstvena zatvorska kazna od 20 godina.

Šaškor je Tanju Brkljaču napao u listopadu 2013. na šetnici splitske plaže Žnjana. Po navodima iz optužnice, 4. listopada 2013. on se u Spinčićevoj ulici našao s Tanjom Brkljačom kojoj je bio dužan 4000 eura. Uhvatio ju je rukama za vrat i počeo gušiti, nakon čega ju je izudarao manjim kamenom teškim kilogram i pol. Kad je pala, uzeo je kamen teži od 13 kilograma i bacio joj ga na glavu. Napadnuta žena imala je mnoge ozljede, a umrla je u kninskoj bolnici početkom 2014. godine.

Šaškor je pobjegao s torbicom u kojoj je bilo 24 tisuće kuna, no brzo je uhićen i pritvoren.

Sudac Damir Romac objasnio je da je kaznom od 19 godina zatvora kažnjen zbog ubojstva, a dodatnih godinu dana zatvora dobio je nakon što su mu opozvane dvije uvjetne presude zbog razbojstava koje je počinio u Makarskoj i Splitu.

Isti sud ga je u prvom suđenju zbog teškog ubojstva iz koristoljublja osudio na 28 godina zatvora, ali je na temelju žalbe Vrhovni sud tu presudu ukinuo jer smatra kako sa sigurnošću nije utvrđeno u kojem je trenutku odlučio da od žene koju je ubio uzme novac.

- Tog dana zvala me je možemo li se naći. Izvadila je heroin, povukli smo. Slikala me mobitelom. Pitao sam je što radi, a ona mi je rekla: "Znam ja da si ti...". Počela je nešto govoriti. Rekla mi je smrade jedan, pljunula me i pljusnula. Uhvatio sam je za ruku da joj uzmem mobitel, ali smo pali. Uzeo sam kamen i udario je. Ne znam koliko puta. Prepao sam se, od straha sam pokupio njezinu torbu iz koje je virio novac. Putem sam bacio torbu, a novac zadržao. Mislim da je bilo 24 tisuće kuna. S djevojkom sam otišao u Zagreb i tamo me je policija uhitila - ispričao je svojedobno Šaškor tijekom prvotnog sudskog postupka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 17:25