NAPAD U KARLOVCU

ŽUPANIJSKA VIJEĆNICA I SUPERBAKA 'Huligan je pobjegao glavom bez obzira kada je shvatio da se znam tući!'

 Robert Fajt/CROPIX

Mladić koji je u petak oko 17.30 sati u centru Karlovca fizički napao županijsku vijećnicu Hrvatskih laburista Anu Milašinović (65) ne samo da je bezobzirni huligan, već je i kukavica koja je pobjegla glavom bez obzira nakon što mu je umirovljenica, potpuno neočekivano, uzvratila udarce te pozvala upomoć susjede.

A. Milašinović vraćala se iz obližnje pekarne u stan u Radićevoj ulici te ga je zatekla kako mokri u ulazu.

- Pitala sam ga što to radi, on me poslao u p... materinu i odmah počeo udarati šakama po glavi. Bila sam šokirana, ali nisam se predala, pa sam ja počela tući njega. Zvala sam upomoć i susjede - priča još šokirana A. Milašinović, kojoj je u samoobrani pomoglo znanje borilačkih vještina koje je naučila u mladima danima. Karlovačka “Superbaka” kaže da je napadač mogao imati između 19 i 25 godina. Odmah je nazvala policiju, ali je do njihova dolaska huligan, s ekipom koja ga je čekala na ulici, pobjegao glavom bez obzira. Ana je završila na hitnoj, gdje su joj konstatitali lakše ozljede glave. I sada ima bolove na licu i u predjelu nosa. Ona ništa nije prepustila slučaju, pa je, kad to već nije policija, na mjestu događaja izuzela uzorke urina svog napadača kao dokazni materijal, ako zatreba.

Ona ne smatra da je napad motiviran politikom ili možda nacionalnom netrpeljivošću, s obzirom na to da je pripadnica srpske nacionalne manjine, nego da se radi o čistom huliganizmu.

- Nije bitno tko sam i što sam, takve se stvari ne smiju događati. Mladi bi nas starije trebali poštovati i pomagati nam, a danas žena s novčanikom u ruci ili lančićem oko vrata ne smije prijeći cestu jer će je netko napasti. I to se ne događa samo kod nas u Karlovcu - rekla je A. Milašinović.

Njezina lokalna stranačka predsjednica Snježana Kirinić prošlog je tjedna javno upozorila na sve češće slučajeve premlaćivanja u gradu na četiri rijeke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 01:39