VATRENA STIHIJA

POŽAR KRAJ VELIKE GORICE Buktinja 'progutala' 50 pilića

Skradin ,120812.Vatrogasci gase pozar kod sela Todorovici u zaledju Skradina. Pozar je zaprijetio kucama, a jak vjetar dodatno otezava situaciju.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Nikša Stipaničev / CROPIX

ZAGREB - Vatrena stihija koja je izbila pod neutvrđenim okolnostima u drvenoj kućici u Ulici Ruča u mjestu Orle nadomak Velike Gorice ugasila je živote 50 pilića. Požar je izbio u nedjelju oko 20,40 sati, a s vatrom su se puna tri sata borili pripadnici nekoliko lokalnih DVD-ova. Uništeno je krovište kućice veličine 5x12 metara. Za piliće u vlasništvu 53-godišnjeg D.M. nije bilo spasa. Policijski očevid će pokazati koji je točan uzrok požara.

Istog dana, ali nešto ranije oko 16,40 sati bilo je vatreno i na zagrebačkom Ribičevom putu kada je izgorjelo krovište obiteljske kuće 49-godišnjeg D.S.

Prema dosad utvrđenom, vatra je izbila na krovištu te se proširila na prvi kat kuće gdje se nalazi kuhinja. Riječ je o zgradi na osami u čijoj se, međutim, neposrednoj blizini nalazi objekt veličine 10x10 metara u kojem je u tome trenutku bila 74-godišnja žena. Iako se požar nije proširio na njezin dio, ona je preventivno kolima Hitne pomoći prevezena u KB Sveti Duh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:31