12 POGINULIH

Potvrđeno je: Svi stradali u slijetanju autobusa kod Brezničkog Huma su poljski državljani

S kolnika je sletio autobus poljskih nacionalnih registarskih oznaka koji je prevozio putnike na hodočašće u Međugorje
 Davor Pongracic/Cropix

Svi stradali u slijetanju autobusa poljskih registarskih oznaka kod Brezničkog Huma su poljski državljani, potvrdila je u subotu poljska novinska agencija PAP, pozivajući se na poljsko ministarstvo vanjskih poslova.

image
Davor Pongracic/Cropix

"U ovom trenutku to možemo potvrditi", rekao je glasnogovornik poljskog ministarstva vanjskih poslova te dodao da je "autobus varšavskih registarskih oznaka."

Dvanaest osoba je poginulo, a više od 40 je ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se oko 5,40 sati ujutro u subotu dogodila na autocesti A4 kod Brezničkog Huma u smjeru Zagreba, kada je s kolnika sletio autobus poljskih nacionalnih registarskih oznaka koji je prevozio putnike na hodočašće u Međugorje.

image
Davor Pongracic/Cropix

Poljski premijer Mateusz Morawiecki je nakon te tragične nesreće u Hrvatsku uputio ministra zdravstva Adama Wojciecha Niedzielskog i zamjenika ministra vanjskih poslova Marcina Przydacza, a s njima također putuje i medicinari i psiholozi, prenosi PAP.

Hrvatski premijer i ministar vanjskih poslova izrazili su sućut svojim poljskim kolegama.

Premijer Andrej Plenković razgovarao je u subotu s poljskim kolegom Morawieckim povodom prometne nesreće kod Brezničkog Huma te u ime hrvatske vlade izrazio sućut obiteljima poginulih.

"U ime vlade izrazio sam sućut obiteljima poginulih, izvijestivši da su sve službe anagažirane i da se ozlijeđenima pruža pomoć", napisao je Plenković na Twitteru.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Šef diplomacije Gordan Grlić Radman je povodom tragične prometne nesreće poljskog autobusa izrazio sućut poljskom šefu diplomacije Zbigniewu Rau. Grlić Radman je "iskazao nadu u brz oporavak unesrećenih", te naglasio da "nadležne službe pružaju svu potrebnu pomoć".

"Hrvatski narod solidaran je s Poljskom i njenim građanima", napisao je Grlić Radman na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:29