OTKRIVAMO

PORUKE ELITNIH PROSTITUTKI 'Bilo mi je baš super, pravi je gospodin, a bogami i dobro...'

Zagrebački svodnik Kuralić je neke od djevojaka podvodio i vlasniku hotela Antunović, Tomislavu Antunoviću

"Bilo mi je super s tvojim prijateljem. Pravi je gospodin, a bogami i dobro j...”, sadržaj je jedne od poruka koje su 2009. mlade djevojke upućivale svojemu svodniku Mucku Kuraliću (51), a koje su u postupku protiv Kuralića bile dokaz kako on ipak najveći dio djevojaka nije prisiljavao na prostituciju.

Poruka poput ove ili pak “Mi smo na terasi i imamo pet udvarača. Stalno nam plaćaju cugu i zovu nas za stol. Odbile smo, a frajeri su šefovi neke firme i imaju para. Da odemo do njih ili da ih opet odbijemo. Jer mislim da bi mogli nešto iskombinirat”, utjecale su na to da Kuralić dobije samo tri i pol godine zatvora, premda je na početku suđenja tužiteljstvo za njega pradlagalo osam godina, tvrdeći kako je u četiri od pet inkriminiranih slučajeva podvođenja Kuralić djevojkama prijetio prisiljavajući ih na prostituciju.

Njegov poslovni suradnik Rezak K. osuđen je na uvjetnu kaznu od pola godine zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje jer je sudjelovao u podvođenju jedne od djevojaka u Njemačkoj, gdje je Kuralić u mjestu Diedorf imao vezu u klubu Finca Erotica i gdje je također slao djevojke kako bi se prostituirale.

Prema presudi, Kuralić je neke od djevojaka podvodio vlasniku hotela Antunović, Tomislavu Antunoviću. Premda je hotelijer to u istrazi poricao, tvrdeći da Kuralića zna samo površno te da nikada nije imao seks s njegovim djevojkama, djevojke su tvrdile drugačije, a sud je povjerovao njihovim iskazima. One su ispričale kako ih je Kuralić dovodio Antunoviću u hotel te su s Antunovićem imale spolne odnose u njegovom apartmanu na osmome katu hotela.

Inkriminacije da je Kuralić prisiljavao djevojke na prostituciju tužiteljstvo je izvelo iz iskaza samih djevojaka koje su sve osim jedne teretile Kuralića tvrdeći da im je prijetio ozlijeđivanjem, ucjenjivao ih i slično. Jedina djevojka koja je na početku istrage priznala da se za Kuralića prostituirala dragovoljno bila je Playboyjeva zečica čiji je iskaz Jutarnji list objavio prije godinu dana i koja je rekla kako je na prostituciju pristala radi lake zarade.

Međutim nakon jednoipolgodišnjeg suđenja iza zatvorenih vrata, sudsko vijeće zagrebačkoga Županijskoga suda kojim je predsjedavala sutkinja Sanja Mazalin, jučer je zaključilo kako je samo jedna od pet djevojaka bila prisiljavana na prostituciju dok su ostale preuveličale Kuralićevu ulogu u prisiljavanju na prostituciju, a slale su mu poruke iz kojih je bilo razvidno da su se i svojevoljno bavile najstarijim zanatom na svijetu.

Međutim, jednu od djevojaka Kuralić je prijetnjama prisilio da se za njega prostituira. Najprije joj je platio 21.000 kuna za plastičnu operaciju grudi tvrdeći da će mu novac vratiti kada bude mogla, međutim nedugo nakon operacije Kuralić je postao nasilan, prijetio je da će joj pobiti cijelu obitelj i da će joj izvadili silikone iz grudi.

Još nekim djevojkama rad s Kuralićem nije bio ugodan.

Neke od njih su se tijekom svjedočenja rasplakale, međutim, premda je među porukama koje su dobivale od Kuralića bilo i prijetnji, te prijetnje prema mišljenju suda nisu dovoljan dokaz da je podvođenje bilo prisilno, najviše zbog toga što su druge poruke govorile da su one sve to radile dragovoljno.

- Premda je bilo prijetnji, te prijetnje nisu bile inkriminirane kao zasebno kazneno djelo, već ih se teretilo radi prisilne prostitucije. Međutim te su djevojke sve imale mogućnost sve prijaviti, roditeljima, policiji, bilo kome, rekla je sutkinja obrazlažući presudu.

Također, pronađeni su i izvodi bankovnih računa iz kojih je bilo vidljivo da su djevojke Kuraliću uplaćivale zarađeni novac, a on im je dio vraćao na njihove bankovne račune.

Kuralić je inače jučer došao na objavu presude. Lagano je šetao sudskim hodnikom i kada se približio sudnici u kojoj mu je trebala biti izrečena presuda, vidio je da ga tamo čeka nekoliko novinara i fotoreporetera. U tom se trenutku samo lagano odšetao niz hodnik, a na objavi presude se nije pojavio, na što ima zakonsko pravo.

Budući mu je izrečena kazna manja od pet godina zatvora, Mucku Kuraliću nije određen pritvor, niti je za njim raspisana tjeralica.

Bivša zečica: 'To je tako lak novac, nitko vas na to ne može prisiliti'

Prema presudi, Kuralić je djevojke nalazio po zagrebačkim lokalima, frizerskim ili kozmetičarskim salonima, a nudio im je laku zaradu. Playboyjevu zečicu našao je putem jednoga prijetelja, a ubrzo nakon što ju je Kuralić “regrutirao” otišla je s još jednom djevojkom u apartman u Vodice gdje se prostituirala.

“To je tako lak novac, nitko vas na to ne može prisiliti”, ispričala je bivša zečica na suđenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 11:08