OKRUTNA MAJKA

Policijska potraga: Nepoznata 19-godišnjakinja rodila je u zadarskoj bolnici i potom pobjegla

Iako nitko priču ne želi potvrditi, neslužbeno doznajemo da je riječ o 19-godišnjoj Romkinji koja je u bolnicu došla u nedjelju

Zadarska policija traga za nepoznatom ženom koja je u ponedjeljak poslijepodne pobjegla s odjela ginekologije zadarske Opće bolnice gdje je ostavilo svoje tek rođeno muško dijete. Jedino što se za sada zna jest da je riječ o 19-godišnjakinji kojoj je ovo prvo dijete .

- Dojavu iz zadarske bolnice dobili smo u ponedjeljak oko 17 sati. Rečeno nam je da je žena otišla i ostavila dijete. Od tada radimo na njezinom pronalasku i tek kada je pronađeno moći ćemo utvrditi sve okolnosti pod kojima je došla i otišla iz bolnice. Sve ostalo su spekulacije - rekao nam je jučer glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.

Iako nitko priču ne želi potvrditi, neslužbeno doznajemo da je riječ o 19-godišnji Romkinji koja je u bolnicu s trudovima došla 6. ožujka, u nedjelju ujutro. Isti dan je rodila zdravog dječačića, a nedugo nakon toga isparila s odjela ginekologije. Takav rasplet nitko nije očekivao jer se trudnica normalno ponašala i nije bilo znakova da bi nakon poroda mogla otići.

Tko je ta žena nitko ne zna jer je pri dolasku u bolnicu dala tuđu zdravstvenu iskaznicu, navodno od prijateljice, a trudovi su je uhvatili na zadarskom području gdje je, prema neslužbenim informacijama, došla u posjet svom budućem suprugu. Navodno joj je upravo on pomogao da ode iz bolnice. Zadarska bolnica o cijelom je slučaju jučer obavijestila Centar za socijalnu skrb gdje još uvijek ne mogu davati nikakve informacije jer ne znaju nikakve detalje o majci, potvrdila nam je ravnateljica zadarskog centra Danijela Jadrijev.

- Dok ne dobijemo informacije o majci ne možemo ništa govoriti jer ne znamo zašto se odlučila na ovakav potez i jesu li u pitanju teške socijalne prilike ili možda postporođajna depresija. Isto tako, ne isključujemo mogućnost da se majka sutra ponovno pojavi u bolnici i dođe po svoje dijete jer smo već imali takav slučaj. Nakon što je djevojka priznala svojim roditeljima za porod, zajedno s njima vratila se po dijete. Zato prvo treba pričekati da se uopće utvrdi odakle je majka odnosno koji centar je za nju nadležan ako nije sa zadarskog područja - kaže ravnateljica Jadrijev.

U zadarskoj bolnici rekli su nam kako zbog zaštite prava djeteta i majke ne mogu ništa komentirati. Potvrdili su nam tek da je zdravi dječačić u njihovoj ustanovi. (Božana Sviličić/Ana Vučetić Škrbić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 05:23