UBOJSTVO NA KLISU

POLICIJA RIJEŠILA LIKVIDACIJU IZ 2010. GODINE Uhićen jedan od najpoznatijih pripadnika splitskog podzemlja

Čini se da je splitska policija napokon riješila dvije i pol godine star slučaj ubojstva Ive Stipetića na Kočinjem Brdu. Zbog sumnje da ga je ubio, u srijedu je uhićen Kristijan Kiki Stojanović (32), stari policijski znanac i jedan od najpoznatijih pripadnika splitskog podzemlja.

Stojanović je nedavno pušten iz istražnog zatvora, gdje je u siječnju ove godine završio zbog sumnje da je u lipnju 2010. pucnjevima iz vatrenog oružja pokušao ubiti splitskog zaštitara Lea Paurevića.

Policija je u šturom priopćenju izvijestila kako se sumnja da je uhićeni muškarac izvršio kazneno djelo teškog ubojstva u suradnji s još jednom, trenutno nepoznatom osobom.

Navodi se da su 32-godišnjak i pomagač 3. prosinca 2010 na području Klisa, predio Kočinje Brdo, dogovorno namamili tada 22-godišnjeg Stipetića s kojim su otprije imali narušen odnos. Ubili su ga i udaljili se s mjesta događaja. Policija je Stojanovića uz kaznenu prijavu za teško ubojstvo dovela u pritvorsku policijsku jedinicu, a danas je priveden na saslušanje u Županijsko državno odvjetništvo.

Zanimljivo je da je policija nekoliko dana poslije Stipetićeva ubojstva obrađivala Stojanovića, zajedno s Ivanom Giljanovićem i Jadranom Ostojićem. Tada su mu pretražili stan te izuzimali tragove s motocikla i automobila. No, trebalo je više od dvije godine da bi se pronašlo dovoljno dokaza za Stojanovićevi sudjelovanje u likvidaciji mladog Stipetića. Nije jasno kako je policija došla do toga da je Stojanovića imao “narušen odnos” sa Stipetićem kad se zna da su zajedno uhićeni svega mjesec dana prije ubojstva u Supetru na Braču. Tada su u kafiću Havana staklenim čašama i bocama gađali Domagoja Ostojića, brata spomenutog Jadrana Ostojića. Stojanović, poznati splitski kamatar, diler i počinitelj više teških, nasilnih kaznenih djela.

Dosad je šest puta pravomoćno osuđivan. Prije desetak godina pokušao je ubiti i poznatog splitskog ugostitelja Gorana Matijevića zvanog Surla. U njega je u restoranu Pimpinela ispalio četiri metka iz pištolja, a Matijević je atentat jedva preživio. Na Paurevića je pucao u ljeto 2010. . Paurević se vozio u svom Jaguaru i kada je ugledao pištolj, bacio se na zadnje sjedište automobila. Samo je srećom preživio, iako je dvojac na njega ispucao pun okvir metaka.

Stipetić je ubijen sa dva hica u glavu

Ubijeni Stipetić likvidiran je hladnokrvno s dva hica u glavu. Pronašao ga je mještanin kada je krenuo po drva za ogrjev. Iako podrijetlom iz Postira na Braču, godinama je živio u Zagrebu, a kada se vratio u Dalmaciju pročulo se da namjerava preuzeti reketarski biznis na Braču. ( G. M.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 02:36