MISTERIOZNI NAMETLJIVAC

Policija napokon uhvatila ‘fantoma s Trešnjevke‘: Ključan je bio jedan poziv brižnog građanina

Sumnja se da je od početka travnja do polovice srpnja 2020. godine ustrajno pratio te uhodio 24-godišnju djevojku

Ilustracija muškarca koji gleda kroz prozor, policija

 Tom King/Alamy/Alamy/Profi

Uhićen je fantom s Trešnjevke. Trebalo je neko vrijeme da mu se uđe u trag, a zahvaljujući brižnom građaninu koji je dojavio u ponedjeljak oko 22.10 sati na 192 kako neki muškarac ćirka kroz prozore kuća u Ivanečkoj ulici, policija je brzinskom reakcijom misterioznom nametljivcu konačno stala na kraj.

Iako je pobjegao s navedene adrese prije dolaska policije, na osnovu prikupljenih podataka trešnjevački su se policajci rastrčali po terenu i vrlo brzo traženu osobu priveli ruci pravde.

Riječ je o 41-godišnjem muškarcu kojeg se sumnjiči za nametljivo ponašanje na štetu 24-godišnje djevojke. Policija, naime, sumnja da je od početka travnja do polovice srpnja 2020. godine u više navrata uhodio djevojku ne bi li uspostavio kontakt s njom, a koji je ona ustrajno i jasno odbijala.

- Također ju je, bez njezine volje, dočekivao ispred adrese zaposlenja da bi se potom biciklom vozio pored nje sve do adrese stanovanja, što je kod iste izazivalo tjeskobu i strah za vlastitu sigurnost. Isto je nastavio i u 2022. godini, točnije od sredine ožujka pa sve do uhićenja, izazivajući strah kod oštećene - kažu iz policije.

No taj potez s druge strane zakona nije jedini koji je prestravio žitelje Trešnjevke. Naime, kroz kriminalističko istraživanje se došlo i do saznanja da se nametljivi 41-godišnjak u proteklom razdoblju ponašao i društveno neprihvatljivo. Kako? Zalazio je u dvorišta obiteljskih kuća te se zagledavao kroz prozore, ali time, napominju dalje iz policije, nije ispunio obilježja kaznenog djela i prekršaja. O njegovoj daljnjoj sudbini odlučivat će pravosuđe. Uz posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, predan je pritvorskom nadzorniku.

Zbog njegova učestalog neprihvatljivog i nadasve neobičnog ponašanja, građani su ga prozvali "Fantomom s Trešnjevke". Po uhićenju 41-godišnjaka, pisanim se putem PU zagrebačkoj obratio građanin koji je između ostaloga napisao: "Na poziv su se odazvala dva mlada policijska službenika koji su jako profesionalno pristupili cijelom slučaju i koji su imali vremena saslušati cijeli događaj. Veliko hvala policijskim službenicima, radi njih sam mirno spavao noćas! Bravo dečki, svaka vam čast i veliko hvala na trudu i zalaganju."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:10