U GLUHO DOBA NOĆI

Pogledajte što su carinici našli u autu na jugu Hrvatske: Iz ovog se može uzgojiti čak 130 tona marihuane!

Čak 400 paketa bilo je skriveno u prerađenom dijelu vozila
 PU dubrovačko-neretvanska

Čak 400.000 sjemenki porijeklo kanabisa od kojih bi se moglo uzgojiti čak 130 tona marihuane otkrili su policajci PU dubrovačko neretvanske u suradnji sa carinicima na graničnom prijelazu Karasovići u nedjelju oko 1.30 sati, priopćila je PU dubrovačko-neretvanska.

Kad se na izlazu iz Hrvatske pojavilo osobno vozilo albanskih registarsih oznaka kojim je upravljao 29-godišnji Albanac policajci i carinicima su ga zaustavili. Pregledom vozila su uočili preinake u unutrašnjosti.

To im je odmah pobudilo sumnju na moguće krijumčarenje i nakon što su ishodili nalog dubrovačkog Županijskog suda u prednjem dijelu vozila otkrili su skriveni prostor u kojem je bilo 400 originalnih pakiranja s po 1000 sjemenki kanabisa.

Utvrđeno je da im je zemlja porijekla Kanada gdje je legalizirana marihuana za osobne potrebe, a tržišna vrijednost zaplijenjenih sjemenki procjenjuje se na oko 600 tisuća eura.

Također se procjenjuje da bi se od ove količine sjemenki cannabisa moglo uzgojiti preko 130 tona marihuane s visokim postotkom aktivne tvari THC-a (Tetrahidrokanabinol).

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni državljanin Albanije sjemenke kanabisa prevezao iz jedne od zemalja zapadne Europe s ciljem prebacivanja u Albaniju radi sadnje i uzgoja.

Sjemenke su uz potvrdu oduzete, a albanski je državljanin uz kaznenu prijavu za kazneno djelo „Izbjegavanja carinskog nadzora“, predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 03:01