STRAH I TREPET LIKE

Podignuta optužnica protiv Darka Amića ‘Dragog‘ i njegovih sinova: Prijetili su načelniku Udbine

Bajo i Darko su nakon sedmodnevnog skrivanja uhićeni 28. siječnja...

Darkovi sinovi od ranije su u pritvoru.

 Robert Fajt/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je podiglo optužnicu protiv Darka Amića (48) zvanog Dragi te njegovih sinova Baje Amića (31) i Darka Amića (27) zbog prijetnji načelniku Udbine Josipu Seučeku (35). Ne otkrivajući njihov identitet u tužiteljstvu navode kako ih se optužnicom tereti da su 20. siječnja 2022. u jednom ugostiteljskom objektu u Udbini, uputili prijeteće riječi 35-godišnjem oštećeniku vezano za njegov rad i postupanje s ciljem da ga ustraše. Prijetnje su, kaže se u optužnici, izazvale kod oštećenika osjećaj straha i nesigurnosti

image

Privođenje Baje i Darka Amića.

Robert Fajt/Cropix

- Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću predložilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora trojici okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela - kažu u Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću.

image

Privođenje Baje i Darka Amića.

Robert Fajt/Cropix

Podsjetimo, godinama je napeta situacija s ovom obitelji na Krbavskom polju gdje imaju imanje i velike količine zemlje te stoku koja nije pod nadzorom. Samo u ovoj godini dogodila su se tri naleta automobilima na njihove konje, a 15 ih je bilo unatrag tri godine. U 11 tih slučajeva nije utvrđen vlasnik životinje.

Nakon posljednje nesreće na D-1 u Jošanima, kada je stradao konj Amićeve kćerke Ljubice, načelnik Seuček je pokušavao s policijom i veterinarskom inspekcijom evidentirati neke od konja lutalica. To je razbjesnilo njezina oca i braću pa su upali u kafić u kojemu se nalazio Seuček i tamo mu uputili prijetnje. Otprije su poznati po batinanju neistomišljenika, pa su prijetnje uzete za ozbiljno.

image

Privođenje Baje i Darka Amića.

Robert Fajt/Cropix

Bajo i Darko su nakon sedmodnevnog skrivanja uhićeni 28. siječnja, te im je nakon ispitivanja sudac istrage odredio 30-dnevni istražni zatvor. Tamo im se pridružio otac Darko, koji se predao u pratnji svojega odvjetnika tri dana kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:06