CRNI ROKO I ANTE

Počelo suđenje bivšim zaštitarima i kick-boksačima: Upali ženi u kuću, stavili joj nož pod vrat i prijetili da će je zaklati, izbosti i utopiti

Novi dokazi odgodili su suđenje za dva razbojstva, no kick-boksači ostaju u pritvoru

Bivši zaštitari i kick-boksači Roko K. (23) iz Bibinja i Ante B. (30) iz Zadra u srijedu su sjeli na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru gdje im je počelo suđenje za dvije oružane pljačke od kojih su jednu izveli odjeveni u bijele plahte sa prorezima za oči.

U pritvoru istražnog centra Županijskog suda u Zadru nalaze se od 24.svibnja prošle godine kada su uhićeni. Iako su se dovodili u vezu sa nizom razbojstava na području Zadra, kick-boksače optužnica tereti za dva razbojstva, koja će im se dokazivati u nastavku suđenja koje je danas odgođeno zbog novih dokaznih prijedloga.

Optužnicom zadarskog ŽDO-a se terete da su 15. ožujka prošle godine oko 3.40 sati u Biogradu na moru, obučeni u tamnu odjeću sa vunenim kapama sa prorezima za oči, te koristeći rukavice na rukama i male svjetiljke, provalili balkonska vrata na katu kuće, te ušli u dnevni boravak gdje se nalazila K.B. koja je gledala televiziju.

Nakon što su upali maskirani u dnevni boravak, ženi su stavili kuhinjski nož i roštiljsku vilicu pod vrat zatraživši da im da novac jer će je u protivnom "zaklati, izbosti i utopiti“. Jedan od njih je počeo stezati oko vrata s žicom od punjača za mobitel, a nakon što je žena "popustila“ pretražili su kuću i garažu odakle su uzeli veću količinu zlatnog nakita i 120 eura nakon čega su K.B. zaključali u spavaću sobu i pobjegli.

Samo dva mjeseca kasnije, 10. svibnja oko 1.45 sati orobili su automat klub Interigre maskirani bijelim plahtama preko sa prorezima za oči. Uz prijetnju puškom koju je držao Roko K. i pištolja kojim je prijetio Ante B. prisilili su goste kluba da ostanu na svojim mjestima kod ruleta i aparata za igre nakon čega su iz blagajne uzeli 45 tisuća kuna u raznim apoenima, dok je Roko K. prijeteći puškom djelatnici uzeo crni novčanik sa šest tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:04