DIVLJANJE U ŠIBENIKU

Pijani gost na terasi lokala ludovao: Čuvara razrezao hrkotinama, a policajca nokautirao u glavu

Čuvar lokala je teško ozlijeđen, a policajac lakše. Kazneno će odgovarati za pokušaj ubojstva i prisilu prema službenoj osobi

ilustracija

U kasnim večernjim satima ponedjeljka šibenska je policija imala pune ruke posla nakon što im je stigla dojava da pijani gost na terasi ugostiteljskog objekta remeti javni red i mir, viče, traži piće....

Dojava je stigla iz lokala u šibenskoj Ulici kralja Tomislava pa su policajci vrlo brzo stigli na intervenciju te utvrdili da je 62-godišnji muškarac sa 2,17 promila alkohola u krvi maltretirao osoblje kafića inzistirajuću na posluživanju pića.

S ciljem da ga spriječi u daljnjem narušavanju reda i mira, na scenu je stupio 70-godišnji noćni čuvar koji je prišao pijanom gostu i pokušavao ga smiriti. Ali uzalud jer ga je 62-godišnjak odlučio napasti. Za tu (ne)priliku je uzeo staklenu čašu s obližnjeg stola te ju razbio i zatim s oštrim dijelovima čaše nasrnuo na čuvara lokala i pritom ga teže ozlijedio.

- Prilikom intervencije policijskog službenika Policijske postaje Šibenik, u namjeri sprječavanja daljnjeg napada 62-godišnjaka na oštećenog, osumnjičeni je tjelesno napao i policajca zadavši mu udarac šakom u predjelu glave. Brzom intervencijom policajca, nad osumnjičenim su 62-godišnjakom uporabljena sredstva prisile radi sprječavanja daljnjeg napada i privođenja u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje - kažu iz PU šibensko kninske.

Ujedno dodaju da su 70-godišnjaku u Općoj šibenskom bolnici konstatirane teške tjelesne ozljede a policajcu lakše.

Nakon što se, pak, agresivni muškarac otrijeznio, nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje te su ga kazneno prijavili za pokušaj ubojstva te prisilu prema službenoj osobi i potom ga predali pritvorskom nadzorniku.

O njegovoj daljnjoj sudbini odlučivati će tužiteljstvo koje ga treba ispitati te odlučiti hoće li za njega zatražiti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora ili će ga pustiti da se u daljnjem tijeku postupka brani sa slobode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 10:32