VATRENI VANDAL

PAO USPALJENI PIROMAN Izazvao seriju požara pa na tramvajskom okretištu pokušavao obljubiti mlade prolaznice

Žitelji zagrebačke Dubrave mogu odahnuti, konačno je uhićen piroman i bludnik
 Javna vatrogasna postrojba/CROPIX

ZAGREB - Žitelji zagrebačke Dubrave mogu odahnuti. U manje od tjedan dana policija je otkrila i privela piromana koji je podmetnuo nekoliko požara u Dubravi, a ono što ih je dodatno šokiralo je da je nakon piromanskog čina, vatreni kršitelj zakona odšetao na okretište tramvaja gdje je bludničio i pokušavao obljubiti mlade prolaznice!

Riječ je o 28-godišnjem Sesvečaninu I.F. koji je u gluho doba noći 22. ožujka krenuo u svoj plameni pohod. Na ograđenoj terasi lokala Mistral na V. Poljanicama zapalio je platneni podmetač na stolici. Dok je vatra "jela" podne obloge i inventar terase kao i platneni krov, rastrojeni mladić odšetao je iza zgrade gdje je zapalio igračku koju je pronašao u dječjim kolicima, a koju je zapalio i stavio na motocikl SYM LM 25. Drugi nastali požar se tako proširio još na susjedno parkiranu Seat Ibizu. Zatim je piroman, a što je vidljivo i na snimkama nadzornih kamera u okolici, odšetao do stotinjak metara udaljenog kafića Red Black u sklopu Konzuma na okretištu tramvaja u Dupcu gdje je, također na terasi, zapalio platneni podmetač na stolici pa je vatra zahvatila i druge stolice te tendu i stropne obloge.

No, tu nije stao već je otišao i na bankomat PBZ-a u koji je uguravao zapaljene potvrde o transakciji.

Vatrogasci su se digli na noge, a nitko nije ni naslućivao da 28-godišnji piroman pola sata kasnije nasrće na prolaznice na okretištu i nad njima bludniči. Upravo taj zadnji seksualni krimen koji su prijavile dvije djevojke, doveo je nakon šest dana posla, do traženog piromana. Sesvetski policajci i njihovi kolege iz Dubrave vrlo brzo su zbrojili dva i dva te temeljem snimki nadzornih kamera uvidjeli da pred sobom imaju čovjeka odgovornog za šarolik spektar kaznenih djela.

Po dovršetku kriminalističke obrade I.F. je kazneno prijavljen za dovođenje u opasnost života i imovine, za oštećenje tuđe tvari te za dva bludničenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 01:45