PRIVEDENA JEDNA OSOBA

Ovako izgleda ribarski brod u koji je kod Murtera udarila jahta: Poginuo je kuhar s brodice

Uklanjanje će potrajati s obzirom na dubinu od 80 metara jer je riječ o vrlo zahtjevnoj radnji

Oštećena koćarica

 Morski.hr

U pomorskoj nesreći u kojoj su sudjelovali jahta i ribarski brod u ponedjeljak navečer kod Murtera poginula je jedna osoba, nekoliko ih je lakše ozlijeđeno, a jahta je nakon sudara potonula, doznaje se u Lučkoj kapetaniji Šibenik.

"Prema iskazima sudionika, došlo je do sudara između jahte hrvatske zastave i ribarice hrvatske zastave, a u sudaru je smrtno stradala jedna osoba. Trenutno je još uvijek u tijeku ispitivanje i razgovor sa svim sudionicima, tako da ćemo znati detaljnije nakon što bude gotova istraga", rekao je lučki kapetan Ivan Paušić za Hinu.

Poginula osoba je član posade s ribarskog broda. Nekoliko osoba je lakše ozlijeđeno, ali nisu poslani na bolničko liječenje, već im je na licu mjesta pružena prva pomoć, dodao je.

Oglasila se i PU šibensko-kninska koja je izvijestila da je privela jednu osobu.

- Sinoć oko 19,35 sati u Murterskom moru dogodila se pomorska nezgoda u kojoj su sudjelovali motorna jahta i ribarica, a u kojoj je smrtno stradala jedna osoba. U tijeku je kriminalističko istraživanje u suradnji s predstavnicima Lučke kapetanije u sklopu kojeg je u prostorije policije privedena jedna osoba, kazali su u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj.

Kako doznaje Morski.hr, poginuo je kuhar koji je u trenutku naleta jahte bio u kuhinji ribarskog broda Mašun iz Tkona. Jahta je, prema izjavama svjedoka, izravno udarila baš tu kabinu.

Nesreća se dogodila oko 19,35 sati, dvije nautičke milje jugozapadno od Otoka Murvenjaka, blizu Murtera.

Jahta je nakon sudara potonula, a kočarica je dotegljena u Murter i sad su u tijeku daljnji razgovori i istraga, rekao je Paušić.

Upitan kada će se jahta izvaditi iz mora, odgovorio je kako se ona nalazi na 80 metara dubine te kako sukladno Pomorskom zakoniku moraju dati nalog vlasniku za uklanjanje.

Uklanjanje će potrajati s obzirom na dubinu jer je riječ o vrlo zahtjevnoj radnji koja zahtijeva specijalnu opremu i ronioce, objasnio je kapetan.

Fotografije oštećenog ribarskog broda prenosimo uz dopuštenje portala Morski.hr.

image

Oštećena koćarica

Morski.hr
image

Oštećena koćarica

Morski.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:53