POMORSKA NESREĆA

S brodice koja se zapalila i potonula kod Svetog Petra na Moru spašeno sedam njemačkih državljana

Putnici su kasnije prebačeni na spasilački brod zadarske Lučke kapetanije i prevezeni u mjesnu marinu u Sukošanu

Ilustrativna fotografija

 Jure Miskovic/CROPIX

Sedam njemačkih državljana spašeno je s brodice koja se u utorak navečer zapalila i potonula kod Svetog Petra na Moru, a policija radi na očevidu pomorske nesreće u kojoj nije bilo ozlijeđenih, priopćili su iz Ministarstva mora.

Sedam njemačkih državljana, uključujući i vlasnika brodice "Kenostar", duljine 14,22 metra koja je plovila zadarskim akvatorijem, nedugo nakon izbijanja požara evakuirani su na obližnju komercijalnu brodicu za spašavanje, a potom su prebačeni na spasilački brod zadarske Lučke kapetanije i prevezeni u mjesnu marinu u Sukošanu.

Nesreća se dogodila približno jednu nautičku milju od mjesta Sv. Petar na Moru.

Unatoč naporima vatrogasaca, motorna brodica u potpunosti je potonula u 23.15 sati, na dubinu od 12 metara. Na mjestu potonuća nije uočeno onečišćenje mora. Također, u nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru dojavu o požaru dobila je oko 20.30 sati, nakon čega su na mjesto nesreće ubrzo krenule vatrogasne brodice iz Zadra i Biograda na Moru te jedan brod pomorske policije iz Zadra.

Prije dolaska do unesrećenih, službenici Lučke kapetanije telefonom su davali upute o žurnom postupanju, radi spašavanja posade i plovila.

Lučka kapetanija Zadar vlasniku potonule brodice izdala je nalog za vađenje u što kraćem roku, a očevid o uzrocima ove pomorske nesreće nastavljen je u suradnji s policijskim službenicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:24