STRAVIČNA PRIČA

OTAC SVOJOJ BEBI STAVIO METADONE U ČAJ Sedmomjesečno dijete jedva spašeno u splitskoj bolnici

 Davor Pongračić / CROPIX

SPLIT - U KBC Split u utorak navečer u dosta teškom stanju roditelji su doveli sedmomjesečno dijete tražeći od osoblja da mu se hitno pruži liječnička pomoć. Tijekom pregleda liječnici su ubrzo ustanovili da se dijete otrovalo metadonom kojeg koriste narkomani tijekom postupka skidanja s droge, javlja Slobodna Dalmacija.

Kako je metadon došao u tijelo djeteta (da li su mu ga roditelji dali u obliku otopine kako bi ga smirili zbog nespavanja, te učestalog plakanja) ili je metadon došao do želuca djeteta na drugi način pokazat će istraga.

Dijete je hospitalizirano u KBC-u Split i čini se sve da se njegovo zdravstveno stanje poboljša. U kuloarima se doznaje da su djetetovi roditelji i sami ovisnici, ali tu je informaciju bilo nemoguće provjeriti.

Na upit jesu li roditelji djevojčice ispitani, odvratili su nam kako na to pitanje ne mogu odgovoriti dok ne završi krim-istraživanje.

Najvažnije u ovoj priči je da djetetu bude bolje, a liječnici KBC Split uistinu čine sve da to tako i bude.

Kada dijete ozdravi onda će posla sigurno imati i socijalne službe koje će procijeniti da li dijete može odrastati u takvim uvjetima a da mu život i po drugi put ne bude ugrožen.

Jutros se o cijelom događaju, u sklopu redovitog biltena, oglasila i splitska policija.

- Jučer je zaprimljena obavijest iz bolnice da je pružena liječnička pomoć djetetu kod kojeg su u organizmu pronađeni tragovi otopine supstitucijske terapije metadona. Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom, ocem djeteta, koji se sumnjiči da je 18. veljače u jutarnjim satima u pripremljeni čaj za dijete stavio za sada neutvrđenu količinu supstitucijske otopine metadona, a koju je koristio kao zamjensku terapiju. Obavljena je pretraga stana 31-godišnjaka te su oduzete bočice metadona. Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo povrede djetetovih prava slijedi dovođenje pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 22:36