NEVJEROJATNA IZNUDA

MONSTRUM IZ RIJEKE Prijetio da će ubiti šefove Plodina i otrovati proizvode ako mu ne plate

Mjesecima im je slao pisma bizarnog sadržaja i tražio stotine tisuća eura. Direktore je čuvala policija
Slavonski Brod, 040211.U trgovackom centru Plodine svijest je izgubila zenska osoba. Iako je hitna pomoc dosla brzo i pokusala ju reanimirati, zena je ipak preminula. Na slici: Plodine.Foto: Danijel Soldo / CROPIX
 Danijel Soldo / CROPIX

RIJEKA - Nakon višemjesečne istrage, primorsko-goranska policija uhitila je 48-godišnjeg Riječanina koji je pokušao od trgovačkog društva Plodine iznuditi više stotina tisuća eura, prijeteći članovima uprave i nadzornog odora smrću. Kod njega je, osim dokumentacije koja dokazuje to kazneno djelo, pronađen i ilegalni revolver s mecima, kao i više mobitela od kojih je jedan čak bio u olovnoj "košuljici" jer je počinitelj, valjda, mislio da mu se tako neće moći otrkiti signal.

Riječanin je od Plodina zahtijevao novac, prijeteći da će u više njihovih trgovina otrovati proizvode i ugroziti zdravlje i živote kupaca, a pored toga je ubojstvom članovima uprave i NO-a.

Započevši s neuspješnom iznuđivačkom rabotom 2. prosinca prošle godine slao im je klasična pisma, emailove i prijetio telefonom, a uprava Plodina odmah je obavijestila policiju koja je nakon četiri mjeseca istrage došla do počinitelja. U tom periodu, članovi uprave i NO-a Plodina imali su policijsku zaštitu.

Počinitelj je, inače, 48-godišnji umirovljenik, a svojedobno je bio prijavljen za obiteljsko nasilje. Tijekom pretresa policija je našla opsežnu dokumentaciju koju je vodio o iznudi te saznala da Plodine nisu bile jedini koje je pokušao zaplašiti i izvući novac. Zbog toga se kriminalističko istraživanje nastavlja, a iznuđivač je predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:11