POTRAGA ZA HRVATICOM

Osječanke o Iris koja je nestala u Irskoj: ‘Bili smo kao obitelj. Znamo da ju je mučila jedna stvar...‘

Djevojka iz Osijeka, koja je pohađala plesni studio kojeg je vodila Hrvoj, kazala nam je da je Iris u Irsku otišla prije 2-3 godine

Iris Hrvoj i ilustracija pripadnika irske Gardaí

 Privatna Arhiva/AFP

Nestala Hrvatica Iris Hrvoj (33) za kojom traga irska garda dobro je poznata u Osijeku gdje je živjela otkako se tamo preselila zbog fakulteta.

Djevojka iz Osijeka, koja je pohađala plesni studio kojeg je vodila Hrvoj, kazala nam je da je Iris u Irsku otišla prije 2-3 godine, a pretpostavlja da su razlog bile financije, odnosno veće mogućnosti za bavljenje plesom koje su joj se otvarale na Otoku.

- Svima nam je bilo žao kada je otišla, jer je izvrsno radila i imala je sjajno osmišljene programe, a svi koji smo dolazili u studio osjećali smo se privilegirano što smo dio te priče. Imali smo i sjajnu atmosferu, bili smo praktički kao obitelj - kazala je ova Osječanka i dodala.

- No, znam i da su je mučile financije, ali je sve to nekako uspijevala rješavati tako da mislim da je prvenstveni razlog odlaska bio profesionalne prirode, odnosno napredovanje u plesu koji je bio smisao njenog života - rekla nam je ova djevojka, koja je s Iris zadnji put bila u kontaktu prije godinu dana. Od druge Osječanke, koja je bila u prijateljskim odnosima s Iris, pak, doznali smo da je po odlasku u Irsku uglavnom jako prorijedila kontakte s ljudima s kojima se družila u Osijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:40