GROBARSKA BANDA

OSIJEK OSTAO BEZ GROBARA: SVI SU UHIĆENI Osim zlata s pokojnika su krali i odjeću!

 Emica Elvedji / CROPIX

OSIJEK - Još sedmorica osječkih grobara privedena su u petak sucu istrage Županijskog suda u Osijeku, nakon što su prethodno u policiji dali iskaz o sumnjama da su u proteklih nekoliko godina pljačkali nakit s pokojnika i iz grobnica.

Podsjetimo, sedmorica zaposlenika gradske pogrebne tvrtke Ukop su zbog istih sumnji pritvorena u četvrtak, tako da se sada u zatvoru nalaze praktički svi osječki grobari i nosači tijela pokojnika.

Kako doznajemo iz PU Osječko-baranjske, osim zlata i drugog nakita na saslušanju drugog dijela osumnjičene ekipe doznalo se kako su ponekad s pokojnika skidali i odjeću, koju su kasnije preprodavali.

Dodamo li tomu činjenicu da su kod nekih od njih pronađena i kliješta za zube, što jasno sugerira kako su vjerojatno pokojnicima vadili zlatne zube, jasno je kako je ovo jedna od najbizarnijih, ali i najmorbidnijih priča ikada ispisanih u Hrvatskoj.

Modus operandi njihovih akcija još uvijek je nepoznat.

U Ukopu i dva dana nakon prvih uhićenja, ne mogu vjerovati da se to dogodilo, a prema riječima direktora Milana Krište posao tvrtke nastavlja se nesmetano obavljati.

- Ukop funkcionira potpuno normalno i bez ikakvih zastoja u radu. Poduzeli smo sve da ne dođe do bilo kakvog zastoja u obavljanju naših usluga kada je riječ o prijevozu pokojnika i obavljanju pokopa. Prerasporedili smo ljude iz drugih službi i radnih jedinica, pri čemu smo gledali da to budu radnici koji imaju iskustva u obavljanju ovih poslova - rekao je Krišto.

Uhićene se tereti ih se za kaznena djela teške krađe i povrede mira pokojnika na više osječkih grobalja tijekom nekoliko godina.

Cijelu priču navodno su zakotrljali otkupljivači zlata, kojima je postalo sumnjivo što se pojedinci više puta pojavljuju u njihovim stanicama, a policija je je već duže vrijeme pratila grobare. Kod nekih od njih pronađene su i potvrde iz stanica za otkup zlata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 16:05