ŠOK U PODRAVINI

Određen istražni zatvor majci koja je kod Đurđevca pokušala ubiti dvogodišnju kćer

Djevojčica je nekoliko dana bila na liječenju u Klaićevoj bolnici u Zagrebu, no puštena je kući i nastavit će živjeti s ocem

Ilustracija

 Niksa Stipanicev/Cropix

Žena koja je prošlog tjedna u podravskom mjestu Kozarevac pokušala usmrtiti dvogodišnju kćer i za to optužila supruga zadržana je u istražnom zatvoru kako ne bi utjecala na svjedoke ili ponovila nedjelo, izvijestilo je u ponedjeljak varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo.

Tužiteljstvo je nakon ispitivanja i pokretanja istrage priopćilo da je okrivljena 31-godišnjakinja 16. ožujka "u vikendici na području Koprivničko-križevačke županije poduzela radnje u cilju da usmrti svoju kćer rođenu 2020., ali je od toga odustala prije nastupanja posljedica za dijete". Sumnjiče ju i da je nakon toga u policijskoj postaji neistinito prijavila kazneno djelo.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila joj istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Stanovnici Kozarevca, mjesta nedaleko od Đurđevca još su u šoku nakon saznanja da je njihova sumještanka N.A. (31) pokušala usmrtiti svoju dvogodišnju kćer.

Koprivničko-križevačka policija u petak je izvijestila da je pritvorila osumnjičenu za koju su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je prošle srijede pokušala ubiti svoje dijete, a za što je najprije lažno okrivila supruga, djetetova oca.

Iako mještani nerado govore o ovome događaju, doznaje se da je svemu prethodila bračna svađa, jer joj je suprug navodno dao do znanja da se namjerava rastati na što je ona njihovu djevojčicu bacila na pod.

Potom ju je ozlijeđenu odvela u bolnicu slagavši da je dijete ozlijedio suprug kojega je policija potom i uhitila. No, u konačnici je priznala istinu nakon čega je suprug pušten iz pritvora, a ona zadržana.

Tijekom bračne svađe, kažu mještani, u vikendici je došlo i do požara, za koji se pretpostavlja da ga je također izazvala osumnjičena. Djevojčica je nekoliko dana bila na liječenju u Klaićevoj bolnici u Zagrebu, no puštena je kući i nastavit će živjeti s ocem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:27