ZAPLJENA HEROINA

Novi uspjeh policijskog ‘superpsa‘! Johnny na jugu Hrvatske opet otkrio ogromnu količinu droge, uhićen Albanac

U policiji kažu da je nakon osnovne granične kontrole vozilo albanskih oznaka izdvojeno u drugu liniju radi detaljnije kontrole

Zapljena droge i pas Johnny prilikom jedne od prethodnih policijskih akcija

 PU dubrovačko neretvanska

Zahvaljujući i dvogodišnjem belgijskom ovčaru Johhnyju, 46-godišnji albanski državljanin nije uspio izaći u petak iz Hrvatske s 14 paketa u kojima je u skrivenom dijelu njegova automobila prevozio ukupno 7.433,7 grama heroina.

A sve mu je krenulo dobro.

Iz Albanije je, bez da je otkriven, s pošiljkom droge prošao i Crnu Goru, prešao je i crnogorsko-hrvatski granični prijelaz Karasovići-Debeli Brijeg i nastavio put dalje. Međutim, kad je došao na MCGP Klek kod Neuma, graničnom policajcu bio je sumnjiv njegov govor tijela, ali je napravio i neke verbalne greške koje su kod policajca pobudile sumnju pa ga je izdvojio na stranu.

image

Zapljena droge

PU dubrovačko neretvanska
image

Zapljena droge

PU dubrovačko neretvanska

Kolegama policajcima priključili su se carinici pa se pristupilo pregledu vozila prvo vizualno, a onda i endoskopom. Na stražnjem dijelu vozila uočena je pregrada, odnosno bunker, pa su osim tehnike i ljudskih faktora u pomoć pozvan i onaj treći - belgijski ovčar Johnny koji već ima iskustva s krijumčarima droge. Uz pratnju vozača pas je reagirao na prisutnost droge u vozilu i u tom trenutku zastalo se s pregledom i zatražen je i sudski nalog za pretragu.

image

Zapljena droge

PU dubrovačko neretvanska

Temljem naloga suca istrage dubrovačog Županijskog suda u subotu ujutro 2. travnja vozilo je i pretraženo i pronađeno je 14 PVC paketa s drogom. Droga je uz potvrdu oduzeta, a albanski državljanin je, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a u međuvremenu sudac istrage odredio mu je i istražni zatvor.

image

Zapljena droge

PU dubrovačko neretvanska

A kad je o Johhnyju riječ, on je u siječnju prošle godine ponosno pozirao na stolu u dubrovačkoj policiji kraj paketa s kokainom koje je nanjušio u skrovištu ispod suvozačeva sjedala. Krajem lipnja prošle godine je na području Baćine nanjušio, također u skrovitom dijelu vozila, 11 paketa s 25 kg kokaina skriven u skrovitom dijelu ispod suvozačkog sjedišta Mercedesa koje je prevozio talijanski državljanin.

Zajedno sa svojom kolegicom Molly, belgijskom ovčarkom, sudjelovao je i u zapljeni 575 kilograma kokaina u kontejneru s bananama koji je "pao" u luci Ploče također u prošloj godini. Johnny je čistokrvni belgijski ovčar, dok je Molly mješanka belgijskog ovčara i labradora.

image

Pas Johnny prilikom jedne od prethodnih policijskih akcija

PU dubrovačko neretvanska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:56