NEPOPRAVLJIV

Neugodno iznenađenje za Šerifa, u istražnom zatvoru dobio je još jednu optužnicu!

Tereti ga se da je s dvojicom prijatelja vršnjaka, Ninom N. (21) i Arditom A., odradio još jednu seriju krađa bicikala u metropoli
Šerif Hrustić zvani Mrvica

Ime Šerifa Hrustića (21) zvanog Mrvica, višestrukog kršitelja zakona, možda nikada ne bi dospjelo u fokus javnosti da 18. kolovoza nije pobjegao iz policijskog kombija te se oslobodio lisica i puna se četiri dana skrivao, a dok broji pritvorske dane, jer mu je određen istražni zatvor, na zagrebački Općinski kazneni sud stigla je protiv njega nova optužnica.

Iza njega su tri osuđujuće presude, kazneno će odgovarati i zbog bijega, odnosno prisile prema službenoj osobi, a posljednjom podignutom optužnicom tereti ga se da je s dvojicom prijatelja vršnjaka, Ninom N. (21) i Arditom A., također starim policijskim znancima, odradio još jednu seriju krađa bicikala u metropoli.

Dečkima su, prema optužnici, bili zanimljivi bicikli parkirani kod trgovačkog centra City Center One East na Slavonskoj aveniji. Nije ih spriječila ni činjenica da su bicikli bili vezani sajlama i lokotima, koje su kliještima presijecali, kao i da su sve to radili u pola bijela dana, kada su mogli biti i viđeni i uhvaćeni na djelu.

I dok je Nino N. od 25. rujna 2017. do 18. svibnja 2018. sam odradio šest krađa oštetivši vlasnike bicikala za 14.500 kuna, sva su trojica zajedno, prema sumnjama tužiteljstva, također bila "produktivna". Šerif i Ardit presijecali su sajle, a Nino je čuvao stražu i pazio da netko ne naiđe. Bicikle su prodavali, a novac podijelili. Za Hrustića tužiteljstvo traži šest mjeseci zatvora, kao i za Ardita S., a za Ninu N. predlaže godinu dana boravka iza rešetaka. Na ispitivanju u tužiteljstvu ne tako davno Hrustić i Ardit S. su se branili šutnjom, ali je Nino N. bio razgovorljiviji.

- Priznajem sve krađe. Sa sobom sam imao kliješta. Presijecao bih sajle po dolasku do Cityja i odvozio se biciklom. Prodavao sam bicikle nepoznatim ljudima po Kozari boku i Kozari putovima. Tražio sam od 500 kuna do 100 eura, a novac sam trošio na izlaske i na društvo. A krađu bicikala sa Šerifom i Arditom dogovorio sam u kvartu. Otišli smo do Cityja, stajao sam malo dalje jer nisam bio za to da se ukrade baš taj jedan bicikl, no Šerif i Ardit su presjekli sajlu i odvezli se. Bicikl smo prodali, a novac potrošili na izlaske - ispričao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 00:48