NEZAUSTAVLJIV

Mladi bjegunac Šerif optužen za divljaštvo nad policajcima, udarao ih i silom se trgao iz hvata

Hrustić je uhićen 23. kolovoza oko 0.20 sati, nakon četiri i pol dana potrage, u dugoselskoj Šaškovečkoj ulicI
Ilustracija /policijsko postupanje
 Ranko Suvar/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred zagrebačkim Općinskim kaznenim sudom optužnicu protiv Šerifa Hrustića (23) koji je u kolovozu na zagrebačkom Trnju napao policajca i pobjegao iz policijskog kombija.

Tužiteljstvo je, ne objavivši identitet okrivljenika, preciziralo da se Hrustiću stavlja na teret da je 18. kolovoza 2021. godine oko 15.30 sati, nakon što su ga policajci privodili kombijem do sjedišta zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva radi ispitivanja, rukama na kojima je imao sredstva za vezivanje udario policajca u glavu, a policajku snažno udario tijelom i silom se pokušao istrgnuti iz hvata u kojem su ga oboje držali.

''Osnovano se sumnja da je sredstvima za vezivanje pritisnuo zapešće ruke policijskog službenika zbog čega je službenik bio prisiljen pustiti te je okrivljenik pobjegao'', izvijestilo je tužiteljstvo dodajući da je policajac zadobio tjelesne ozljede.

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo predložilo je u optužnici da se protiv Hrustića produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Hrustić je uhićen 23. kolovoza oko 0.20 sati, nakon četiri i pol dana potrage, u dugoselskoj Šaškovečkoj ulici.

Mediji su pisali da je Hrustić prije bijega uhićen 17. kolovoza 2021. godine na temelju uhidbenog naloga Okružnog suda u Kopru zbog razbojstva počinjenog u jednoj zlatarnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:07