STRAŠAN POŽAR

NESRETNA BOŽICA U SUZAMA 'Sve nam je nestalo u buktinji. I traktor i strojevi i naša jedina kravica. Hvala Bogu na vatrogascima, krmaču su spasili'

Požar je primijetio susjed koji je odmah pozvao vatrogasce, no zbog olujnog vjetra malo toga moglo se spasiti
 Nikola Wolf / Podravski list

'Sve što smo teškom mukom godinama privređivali, sve je nestalo u vatrenoj buktinji. Ostali smo bez svega', plakala je danas nesretna Božica Pavun iz Novigrada Podravskog kod Koprivnice, kojoj su sinoć izgorjeli štagalj i druge gospodarske zgrade.

Požar je primijetio susjed koji je odmah pozvao vatrogasce, no zbog olujnog vjetra malo toga moglo se spasiti. Božica je tog popodneva nahranila životinje te ušla u kuću kako bi porazgovarala sa susjedom koja joj je došla u posjet. Uopće nije bila svjesna vatre koja se već rasplamsala u dvorištu.

'Imali smo jednu kravu, no ona se, siroče, ugušila u požaru. Traktor i poljoprivredni strojevi, sve je izgorjelo. Hvala bogu na vatrogascima, spasili su krmaču i svinje', očajna je Božica.

Nikola Wolf/Podravski list

Foto: Nikola Wolf / Podravski list

Prema riječima zapovjednika JVP-a Slavka Lakuša, požar je koprivničkim vatrogascima dojavljen sinoć oko 18 sati, a zatekli su ga u razbuktaloj fazi.

'Nismo, nažalost, uspjeli spasiti kravu koja je bila u staji, a krov se već urušio', opisao je Lakuš dramu u Novigradu Podravskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 03:14