ZAVRŠIO U KANALU

NESREĆA KOD KUTINE, FOTO Autobus pun studenata sletio s autoceste: Ozlijeđene 34 osobe!

Hitna pomoć prevezla je 27 osoba u sisačku bolnicu, a 10 lakše ozlijeđenih u novogradišku bolnicu. Nakon pružene liječničke pomoći ozlijeđenima, dvije su osobe s težim ozljedama zadržane u sisačkoj bolnici, izvijestio je Državni centar za zaštitu spašavanje (DUZS)
 Mate Piškor / CROPIX

KUTINA - 'Neki su od nas u autobusu drijemali, neki razgovararali, čula se i pjesma. U jednom trenutku osjetila sam da autobus naglo skreće, naginje se na bok, prevrće i klizi bočnom stranom po blatu. Mi smo letjeli autobusom kao igračke, čuli su se krici, zapomaganje. Srećom, nitko od mojih kolega nije poginuo, ima dosta ozlijeđenih, dvoje je zadržano u Sisku na liječenju.

Čujemo da imaju teške ozljede, ali da nisu u životnoj opasnosti. Tako je naš lijepi jednodnevni izlet u Graz završio nesrećom, hvala Bogu ne i tragedijom.' Ovo nam je rekla u utorak ujutro u kutinskom centru za održavanje autocesta, jedna od putnica autobusa koji je nju i još 54 kolege, studente bajalučkih fakulteta, prevozio na jednodnevno studijsko putovanje u Graz. Vraćali su se doma i na autocesti Bregana-Lipovac, nekoliko kilometara prije izlaska s autoceste za Kutinu, sletjeli s autoceste i prevrnuli se.

U nesreći su ozlijeđene 34 osobe, od kojih dvije teže. Vozilima hitne pomoći iz Kutine, Popovače, Novske i Siska ozlijeđeni su prevezeni u bolnice u Sisku i Novoj Gradiški, gdje im je pružena liječnička pomoć. U sisačkoj su bolnici zadržane dvije teže ozlijeđene studentice.

Kako doznajemo od Natalije Mezak Dolenčić, policijske službenice za odnose s javnošću PU Sisačko-moslavačke, autobusom BiH registarskih oznaka upravljao je 38-godišnji državljanin BiH.

Utvrđeno je autobus prešao preko zaustavnog traka i završio u kanalu pokraj autoceste, gdje se prevrnuo na bočnu stranu. Vozač autobusa će biti kazneno prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće.

Na mjesto nesreće vrlo brzo su došle brojne ekipe hitne medicinske pomoći, služba spašavanja, varogasci, djelatnici Hrvatskih autocesta, te policija. Da bi putnici mogli izaći iz autobusa, vatrogasci su čak morali rezati dijelove autobusa.

Kako ističu sami putnici s kojima smo razgovarali u kutinsdkom centru za održavanje autoceste, akcija njihova izvlačenja iz autobusa i prevoženja do bolnica, te briga o njima nakon što su otpušteni iz bolnica, bila je vrlo profesionalna i humana.

Mjesto nesreće, sat nakon što se autobus prevrnuo, obišla je i sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, a predstojnik sisačkog odjela državne službe za uzbunjivanje i spašavanje Željko Prpić cijelu je noć proveo uz unesrećene, koordinirajući pružanje pomoći.

Čim se završi obrada unsrećenih, I obave potrebne formalnosti, studenti iz Banja Luke bit će vraćeni kućama.

U Kutinu je u utorak rano ujutro već po njih došao autobus iz Banja Luke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:13