NESREĆA NA PUTU

DRAMA UČENIKA IZ ZAGREBA: ZAROBILA IH MEĆAVA NA MAĐARSKOJ AUTOCESTI Noć proveli u neprohodnoj koloni!

Četiri autobusa s učenicima iz Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu koji su se jučer trebali vratiti s terenske nastave u Budimpešti, pri povratku su zapela u sedam kilometara dugoj koloni na autocesti koja je ubrzo postala potpuno neprohodna, pa su učenici bili primorani prenoćiti u autobusima, javlja Dnevnik.hr.

- Mađarske vlasti pobrinule su se da djeca budu zbrinuta, dobili su sendviče i sokove, a u autobusima je radilo i grijanje', rekli su iz agencije Spektar putovanja koja je organizirala putovanje te dodali da su u stalnom kontaktu s mađarskim vlastima i autoklubom u kojem se predviđa da će promet postati prohodan do ranih poslijepodnevnih sati kada bi autobusi s učenicima trebali krenuti za Zagreb.

Jutros su tri autobusa uspjela izaći iz kolone te su djeca prevezena u školu u Szekesfehervaru gdje su dobili tople obroke. Četvrti autobus se nije uspio probiti, ali se trenutno nalazi na benzinskoj postaji u nedaleko Szekesfehervara gdje su dobili sendviče i sokove.

Putnici zameteni na autocesti u Mađarskoj: U autobusu i petomjesečna beba

BEOGRAD - U Mađarskoj, na autocesti kod Győra, u tijeku je akcija spašavanja putnika iz autobusa i automobila koji su dulje od 15 sati zameteni u snježnoj mećavi, među kojima su i brojni putnici iz Srbije, a u jednom od autobusa je i petomjesečna beba, izvijestili su beogradski mediji, pozivajući se na informacije iz srbijanskog veleposlanstva u Budimpešti.

Da je na cesti kod Győra prava drama, ujutro je Radioteleviziji Srbije (RTS) javio putnik iz jednog od zametenih autobusa na liniji Beč-Beograd, požalivši se da je u koloni na autoputu M1, od sinoć pod sniježnim nanosima kolona automobila i autobusa, a zalihe goriva su pri kraju.

Prema riječima tog putnika, najmanje jedan od autobusa sa srpskim putnicima u međuvremenu je ostao bez goriva i grijanja, a putnici ne mogu izići vani zbog velike hladnoće i snažnog vjetra, koji puše brzinom i do 100 km/h. Među putnicima je i petomjesečna beba, rekao je taj putnik, ustvrdivši da je najbliža benzinska postaja udaljena oko četiri kilometra.

Srbijansko veleposlanstvo u Budimpešti otvorilo je poseban telefonski broj za obitelji putnika koji su zameteni na autocesti, a prema posljednjim informacijama iz veleposlanstva, ekipe mađarskih zimskih službi krenule su u raščišćavanje snijega na zametenoj dionici puta M1, gdje su snježni nanosi visoki i po metar. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:47